פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה ה-40 יתקיים בחול המועד סוכות, 26-15 באוקטובר, וזאת לאחר שבשנה שעברה פרצה מלחמת חרבות ברזל ביומו האחרון של הפסטיבל.
השנה ישתנה מבנה תחרויות הקולנוע הישראלי, כאשר ההפרדה בין התחרות העלילתית לתחרות התיעודית תבוטל, והפסטיבל יקיים תחרות אחת – תחרות הקולנוע הישראלי. "מתוך הכרה שהתבססה גם בפסטיבלי הקולנוע החשובים בעולם, כמו קאן, ונציה, ברלין, לוקרנו, קרלובי וארי, בכך שאין סוגה אחת חשובה או יצירתית יותר מהאחרת, החלטנו לקיים תחרות איכותית אחת שבה יוצגו ויתחרו מיטב היצירות הקולנועיות של הקולנוע הישראלי העלילתי והתיעודי", מסביר המנהל האמנותי של הפסטיבל ירון שמיר.
הפסטיבל ייתן השנה במה להקרנות בכורה של קולנוע ישראלי באמצעות "חשיפה ראשונה – קולנוע ישראלי חדש", שתציג לקהל ולאנשי תעשיית הקולנוע את האיכות ואת המגוון של היצירה הישראלית.
תחרות הקולנוע הישראלי
בתחרות ישתתפו 13 סרטים – שבעה עלילתיים ושישה תיעודיים.
"אאוטסיידר. פרויד" ("Outsider. Freud"). תיעודי. ישראל, אוסטריה, גרמניה, 2024. בימוי, הפקה ותסריט: יאיר קדר; צילום: אורי אקרמן; עריכה: נואית גבע, טומי שלז שפריר. עיצוב פסקול: אולפני גרנד פוסט, וינה, כרים וות'; מוזיקה מקורית: מקס ליבליף; מקור: כאן 11, ORF, RBB-ARTE, העברים.
חייו ויצירתו של זיגמונד פרויד מסופרים בארבע מערכות. דרך מכתבים אישיים בשילוב של אנימציות, דרך שחזור חדר העבודה שלו, דרך ארכיונים נדירים של סרטים ביתיים שלא נחשפו עד כה, ודרך פסיכואנליטיקאים מובילים בעולם, הסרט לוקח את הצופה למסע אינטימי ומעורר מחשבה על החלומות, היהדות, המיניות, החרדות והחרטות של הפסיכואנליטיקאי הווינאי
66 דקות. עברית, אנגלית, צרפתית, גרמנית. תרגום לאנגלית ולעברית
"בנות כמונו" ("Girls Like Us"). עלילתי. ישראל, 2023. בימוי: לי גילת; הפקה: אביב בן שלוש, רועי ציוני, אורי בורג; תסריט: בת-אל מוסרי; צילום: עמית יסעור; עריכה: עינת גלזר-זרחין; עיצוב פסקול: עמי ערד, רן צרויה; משחק: היאלי יוסף זאדה, הדר דרור, בת אל מוסרי; מקור: זואה פילמס.
שחר, נערה יפה, פקחית וכריזמטית, גרה בשכונה קשוחה בבת ים עם משפחתה הלא מתפקדת. הוריה גרושים, אביה מאושפז במוסד לחולי נפש, לאמה שחולמת להתחתן יש בעיית אלכוהול וגברים, ושחר מגדלת בפועל את אחותה הקטנה מורן. שחר שנפלטה מבית הספר לומדת במסגרת חלופית לנערות במצבי סיכון. פרי, מורה חיילת חדשה, היא מדריכה לא קונבנציונלית, כריזמטית ואניגמטית. בין השתיים נוצרות משיכה ודחייה חזקות, ומשחקי כוחות שמתחילים בחיכוך של מדריכה ונערה ממשיכים לחברות נפש ומגיעים להתאהבות שלוקחת אותן אל הקצה.
87 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"הבורג שחסר לי" ("My Missing Screw"). תיעודי. ישראל, ארצות הברית, 2024. בימוי, הפקה, תסריט וצילום: ניצן טל; עריכה: ליקי תפוח; עיצוב פסקול: מיכאל אמת; מוזיקה מקורית: ג'ואל קיפניס, זד קלי. מקור: ניצן טל
לאחר ניסיון התאבדות ושהות ממושכת בבית חולים פסיכיאטרי, רפאל מחליט לפסל את "הבורג שחסר לו" ולקחת אותו למסע מסביב לעולם. הוא עוזב את משפחתו ונוסע עם בורג באורך של 3.5 מטרים לדכאו, לקבר ואן גוך, למוזיאון הגוגנהיים בניו יורק ולנהר הגנגס בהודו. בדרך הוא מוצא חברים ומתקבל באהדה על ידי אמנים ואספנים, אך בנו הצעיר שנשאר בארץ מרגיש נטוש. האם רפאל ייאלץ לבחור בין חייו כאמן לתפקידו כאב?
94 דקות. עברית, אנגלית. תרגום לאנגלית ולעברית
"המשפט האחרון של קפקא" ("Kafka's Last Trial"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי: אלירן פלד; הפקה: אלירן פלד, טליה האריס; תסריט: טליה האריס, אלירן פלד, יותם קניספל; צילום: בן לוי, אופק חסיד; עריכה: דניאל שועלי; עיצוב פסקול: נין חזן; מוזיקה מקורית: דניאל מרקוביץ'. משחק: אלי גורנשטיין; מקור: כאן 11, אלדי פאי TLV, סוכנות דבורה האריס
במותו הותיר פרנץ קפקא מאגר עשיר של כתבי יד שלעולם לא ראו אור, ואיתם הנחיות לחברו הטוב ביותר מקס ברוד לשרוף את כולם. אך ברוד לא עשה זאת, ובחסות הפרתו זכה העולם באחד מהסופרים הגדולים ביותר של המאה ה-20. מעשה הבגידה האלטרואיסטי מוליד את הקללה הרב דורית שתלווה את סיפור בן 100 שנים אשר נע מרחובות פראג ועד לרחוב שפינוזה בתל אביב, שם מזכירתו של ברוד הולכת לעולמה בגיל 102 ומותירה בביתה כתבי יד שיובילו למשפט שכאילו נכתב על ידי קפקא עצמו.
84 דקות. עברית, גרמנית, אנגלית. תרגום לאנגלית ולעברית
"הנכס" ("The Property"). עלילתי. ישראל, פולין, 2024. בימוי: דנה מודן; הפקה: יוחנן קרדו; תסריט: דנה מודן, רותו מודן; צילום: ירון שחף; עריכה: עידו מוכריק; עיצוב פסקול: איציק כהן; מוזיקה מקורית: שוזין; משחק: רבקה מיכאלי, אנדג'ה סאווארין, שרון סטרימבן, פיוטר פאצ'ק; מקור: קולנוע לב, יולי אוגוסט הפקות, דדליין הפקות
דרמה קומית רומנטית על רגינה ונכדתה מיקה, שנוסעות לפולין כדי להשיב את הנכס המשפחתי שהולאם במלחמת העולם השנייה. אלא שהמשימה מסתבכת במהרה – רגינה מכריזה שהיא מוותרת על כל העניין ורוצה לחזור לארץ, מיקה לא יודעת מאיפה להתחיל, וקרוב משפחה רחוק מרגיז חוזר וצץ בכל פינה. כשמיקה פוגשת מדריך תיירים נאה ומקסים ומתחילה להתאהב, לרגינה מתפנה הדרך למטרה האמיתית שבגללה היא הגיעה לפולין מלכתחילה – למצוא את אהוב נעוריה שממנו היא הופרדה לפני 70 שנה.
110 דקות. עברית, אנגלית, פולנית. תרגום לאנגלית ולעברית
"הפלה חופשית" ("Abortion in the Holy Land"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי ותסריט: אפרת שלום דנון; הפקה: אסנת טרבלסי; צילום: טניה איזקוביץ; עריכה: מירי לאופר; מוזיקה מקורית: שוזין;; מקור: כאן 11, טרבלסי הפקות
בישראל 2024 לנשים עדיין אין זכות על גופן. נשים שבחרו להפסיק את הריונן שוברות את קשר השתיקה ומספרות על הפצע, על הטראומה, על הבושה ועל הכאב שמרכיבים את התהליך הקשה והרגשי שנלווה להחלטה להפיל. לרחם היהודי בישראל יש תפקיד דמוגרפי-לאומי, שאותו ייעדה לו הפטריארכיה הגברית. מהממסד הרפואי ועד לשלטון, גברים החליטו וכפו על נשים את השליטה ברחמן. דרך סיפורים אישיים וארכיונים נדירים נחשפת המערכת הסבוכה, המפלה והנוקשה ששולטת בחייהן ובעתידן של נשים רבות בישראל.
70 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"חיים ללא כיסוי" ("Life Without Cover"). עלילתי. ישראל, 2024. בימוי ותסריט: תום שובל; הפקה: איתי עקירב; צילום: מידן ארמה; עריכה: ז'ואל אלכסיס עיצוב; פסקול: איציק כהן; מוזיקה מקורית: בן פרוסט; משחק: דאנה איבגי, מנשה נוי, פירה קנטור, אליסה זאנו; מקור: פילם הרבור
ליבי, אשה מסתורית, פרועה וחסרת גיל, עכבות והיסטוריה, יוצאת למסע בלתי צפוי. היא מחפשת נואשות אחר עזרא, האפוטרופוס החוקי שלה, שניתק קשר ונעלם. עם כמה פרטים עמומים על מקום הימצאו האפשרי, ליבי פוצחת באודיסאה מפתיעה ואינטנסיבית שפותחת בפני הצופה את תודעתה הייחודית.
102 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"חליסה" ("Halisa"). עלילתי. ישראל, 2024. בימוי ותסריט: סופי ארטוס; הפקה: יוחנן קרדו; צילום: מאי עבאדי גרבלר; עריכה: בועז ליאון; עיצוב פסקול: יובל בר-און; מוזיקה מקורית: רן בגנו; משחק: נועה קולר, דנה ברקוביץ', אנטולי בליי; מקור: קולנוע לב, יולי אוגוסט הפקות, דדליין הפקות
שרה, אחות בטיפת חלב בשכונת חליסה בחיפה, מטפלת בתינוקות כל יום, אבל אין לה ילדים משלה. כבר שנים היא מנסה להיכנס להריון באמצעות טיפולי פוריות. כשאניה, אמא צעירה במצוקה, מגיעה אליה עם התינוקת שלה עדן, הקשר עם השתיים יהפוך תיקון למחסור העמוק של שרה, ונדמה שכל אחת מהן יכולה להעניק לשנייה את מה שהיא זקוקה לו – האחת בית והשנייה ילד.
102 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"יום באמסטרדם" ("Day Trippers"). עלילתי. ישראל, הולנד, 2024. בימוי, תסריט ועריכה: רוני קידר; הפקה: רוני קידר, תמר ליברזון; צילום: עידו סוסקולני; עיצוב פסקול: ניל גיבס; מוזיקה מקורית: אריה הספרי, אבשלום הספרי; משחק: נעמה אמית, נל בארלו, ג'ו סינדויג'ה, יותם ישי, ניתאי גבירץ; מקור: איזה כיף הפקות
זואי היא נערה בריטית שברחה מהלוויה של אמה. רות היא ישראלית שברחה מהחתונה שלה. שתי הנפשות האבודות נפגשות במקרה באמסטרדם ויוצאות למסע פסיכדלי ואמוציונלי להשיב את האמון שלהן בעולם.
95 דקות. עברית, אנגלית. תרגום לאנגלית ולעברית
"ימים טובים" ("Better Days"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי: אלון גור אריה; הפקה: עופר נעים; תסריט: אלון גור אריה, עופר נעים; צילום: עידו ברלד; עריכה: ראובן ברודסקי; מוזיקה מקורית: בן שופן; מקור: סרטי יונייטד קינג, YesDocu ,HOT8
השם זאב רווח מעורר דימוי של קומיקאי עממי ונלעג. הדרך שעשה מ"המלט" בתיאטרון הקאמרי לאלימלך זורקין ב"חסמב"ה" ומשם ל"אדון לאון" מספרת את אחת העלילות המרתקות של הקולנוע הישראלי המסחרי. בסרט נחשף אדם שמעולם לא מצא מקום ושלווה לעצמו – בביתו הוא לא נחשב דתי מספיק, ובעולם הקולנוע הוא לא נחשב אנין מספיק. בתקציבים אפסיים הצליח רווח לייצר סרט בשנה. בעזרת חומרים נדירים, כמו ויכוח עם אפרים קישון על בימוי "סלאח שבתי" ועדויות על שיטות בימוי שנויות במחלוקת, נחשף הדלק לעבודתו – התשוקה לקולנוע והשאיפה לכבוש פסטיבלי קולנוע. הטרגדיה היא שרווח הפך להיות שבוי בטייפקאסט שהוא יצר לעצמו.
80 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"מכתב בלי כתובת" ("A Letter Without an Address"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי ותסריט: יעל שחר ושרון יעיש; הפקה: חגי ארד, אהרון פאר, אלעד פלג; צילום: יעל שחר ואבנר שחף; עריכה: רוני קלימובסקי, שרון יעיש; עיצוב פסקול: אביב אלדמע; מוזיקה מקורית: רן בגנו; מקור: כאן 11, דרומהפקות
חמישה מכתבים שנשלחו בעילום שם חושפים פרשה כואבת על ניצול רגשי ומיני של פסיכולוג שפגע במשך שנים במטופלות שלו. המכתבים, שמעולם לא קיבלו מענה, נחשפים ומאפשרים לנפגעות להשמיע את קולן לראשונה.
80 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"נדל"ן" ("Real Estate"). עלילתי. ישראל, 2023. בימוי, תסריט ועריכה: ענת מלץ; הפקה: איתי תמיר, עמי לבנה, פרד בלאיש, אלכסיס דנטק; צילום: עומרי אלוני; עיצוב פסקול: מיכאל גורביץ'; מוזיקה מקורית: שוזין; משחק: ויקטוריה רוסובסקי, לב לייב לוין, שרה וינו-אלעד, רות לוין, סיון שטיבי, יבגני טרלצקי, ליר כץ, ניצה שאול, חיים שריר, צחי חנן, עלא דקה, דניאל סבג, אולג לוין, אנה שוליק, אינה בלייכר, מירב גריפל, נועה יהודאי, אלכס חרצ'נקו, מאיה קניג; מקור: סרטי נחשון, לילה סרטים, The French Connection
סיפור אהבה. תמרה ואדם, זוג צעיר ופרוע, עומדים להפוך להורים והחיים שלהם בבלגן. רגע לפני שהם מפונים מדירתם בתל אביב מחליטה תמרה לחפש את ביתם החדש בעיר הולדתו המנומנמת של אדם – חיפה. במהלך יום בלתי נשכח של חיפושי דירה להשכיר הם זוכים להצצה חטופה אך אינטימית לחיים של אחרים, והמסע למציאת בית הופך למסע אל נבכי אהבתם הסוערת.
95 דקות. עברית, ערבית, רוסית. תרגום לאנגלית ולעברית
"על כלבים ואנשים" ("Of Dog and Men"). עלילתי. ישראל, איטליה, 2024. בימוי: דני רוזנברג; הפקה: איתי תמיר; תסריט: דני רוזנברג, אורי אבינועם, איתי תמיר; צילום: זיו ברקוביץ'; עריכה: נילי פלר; עיצוב פסקול: איציק כהן, ניל גיבס, עוז שירמן; מוזיקה מקורית: יובל סמו; משחק: אורי אבינועם, נתן בהט, נורה ליפשיץ, ימית אביטל; מקור: לילה סרטים
ב-18 באוקטובר לפנות בוקר יוצאת דר בת ה-16 בחזרה אל ביתה בקיבוץ ניר עוז כדי לחפש את כלבתה שאבדה שם בשבת השחורה. בקיבוץ הנטוש אין זכר לכלבה ורק הזיכרונות מאמה שנחטפה מביתם מרחפים בחלל האוויר.
82 דקות. עברית, ערבית, רוסית. תרגום לאנגלית ולעברית
תחרויות הקולנוע הישראלי קצר
26 סרטים קצרים, מתוכם 16 סרטי סטודנטים, ישתתפו השנה בשלוש תחרויות – התחרות לסרט סטודנטים קצר, התחרות לסרט עצמאי קצר והתחרות לסרט אנימציה קצר.
הסרט הזוכה בתחרות הסרט העצמאי העלילתי הקצר יוקרן בפני חברי האקדמיה האמריקאית ויתמודד על מקום ברשימת המועמדים הסופית של האוסקר לסרטים קצרים.
חשיפה ראשונה – קולנוע ישראלי חדש
במסגרת זו ישתתפו שלושה סרטים ומקבץ קולנוע ישראלי קצר
"החיידר" ("No Child Spared"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי והפקה: מני פיליפ; תסריט ועריכה: מני פיליפ, פנינה אדלר; צילום: עדי רייס, ראיין וורבל; עיצוב פסקול: רותם דרור; מוזיקה מקורית: יוסף שליו; מקור: HOT8
היוצר מני פיליפ היה בטוח שהאלימות שהוא חווה כילד במערכת החינוך החרדית חלפה לה מהעולם, אך פוסט ויראלי ומאות עדויות שהגיעו בעקבותיו העידו על ההיפך. הסרט מביא את סיפוריהם של תלמידים בעבר ובהווה, ומגלה כיצד השפיעה האלימות הפיזית והנפשית שחוו בכיתות ובחדרים על חדרי נפשם. זהו מסע אישי אמיץ שחושף לראשונה את הפגיעה השיטתית בילדים ואת השלכותיה על החברה החרדית בפרט ועל החברה הישראלית בכלל.
70 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"כולנו הרצל" ("All of Us: Hertzel"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי, הפקה ותסריט: גד אייזן; צילום: יאן פינקלברג; עריכה: נגה ויצמן; עיצוב פסקול: רונן נגל; מוזיקה מקורית: אלי לואלי; מקור: כאן 11, גדס פילמס
טוראי הרצל בן ה-17 נהרג בקרב על גבי ספינת דבור ב-7 באוקטובר 1973. באותו הלילה סיירו שתי ספינות דבור במפרץ סואץ. הן נשלחו לתקוף כלי שיט בחוף המצרי, אך לא נאמר ללוחמים כי פרצה מלחמה. בעקבות פרשנותו של המפקד לפקודת המשימה נכנסו הספינות למעגן מצרי רדוד ומבוצר היטב. תחת אש תופת נתקעו הדבורים על החוף כפסע מאבדון, אך מסיפורי המורשת נעלם הגיבור האמיתי. כעת מבקשת משפחתו של הרצל להכיר בגבורתו לצד מקבלי הצל"ש האחרים. מספר הנפגעים בנפש ונזקי הקרב מתגלים ביחד עם חשיפת התחקירים שנגנזו במשך 50 שנה.
62 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"מקום משלה" ("A Place of her Own"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי: עדי טולדנו, דנה פני-גיל; הפקה: חגי ארד, אהרון פאר, אלעד פלג; תסריט: עדי טולדנו, דנה פני-גיל ורנא אבו פריחה-אסיאג; צילום: עדי טולדנו; עריכה: רנא אבו פריחה-אסיאג; עיצוב פסקול: שחף וגשל; מוזיקה מקורית: אכרם חדד; מקור: מקאן 33, דרומהפקות
בתקופה סוערת ואלימה, הסרט מציץ אל הקבוצה המודרת ביותר בחברה הערבית – נשות ג'סר א-זרקא, בדרכן לשנות את מציאות חייהן. אמינה (45), שיצאה לבדה מנישואים אלימים ומעוני, חולמת להקים מרכז תרומות לנשים; מונירה (46), אמנית מוכשרת, רוצה לאסוף את הנוער מהרחובות בדרך האמנות וחולמת לקבל הכרה כאמנית בכפר; ורואיה (19), נערה מבריקה, שעל אף מציאות חייה כבת להורים גרושים וללא בית קבוע, מביאה רוח מנהיגותית ועוצמתית לנשות הכפר הוותיקות. במקביל, שכונה יהודית חדשה שנבנית על הים מייצרת סיר לחץ בכפר הבוער ממילא ומאיימת על הצביון הערבי במקום.
65 דקות. ערבית. תרגום לאנגלית ולעברית
מקבץ קולנוע ישראלי קצר. חמישה סרטים קצרים – ארבעה סרטים עצמאיים וסרט סטודנטים אחד.
87 דקות
סרטים מחוץ לתחרויות
"נינה" ("Nina"). תיעודי. ישראל, 2024. בימוי ותסריט: רוית מרקוס; הפקה: ליבי קסל, רוית מרקוס; צילום: יונתן זייד, ליבי קסל; עריכה: ניר גילעת; מוזיקה מקורית: תומאס יונט; מקור: ליבי קסל, New Love Films
אירוע בכורה מיוחד בשיתוף עם הוועד הפראלימפי. על סף גיל 40, אלופת ישראל בבדמינטון כיסא גלגלים נינה גורודצקי עומדת בפני ההזדמנות הראשונה – ואולי האחרונה – שלה להשתתף במשחקים הפראלימפיים. הבעיה היא שהשעון הביולוגי שלה מתקתק גם כספורטאית, אך גם כאם, מפני שבדיוק באותו הזמן נינה רוצה להיכנס להריון. ואז, כאילו זה לא היה מסובך מספיק, הכל נעצר בשל מגיפת הקורונה – התוכניות, האימונים והחיים הנורמליים עצמם. הסרט עוקב במשך שלוש שנים אחר מסע בלתי צפוי שבו נינה מתריסה נגד דעות קדומות, ומנסה כנגד כל הסיכויים להגשים את החלום הפראלימפי במקביל למימוש שאיפותיה כאם.
72 דקות. עברית. תרגום לאנגלית ולעברית
"הכלה הסורית" ("The Syrian Bride"). עלילתי. ישראל, צרפת, גרמניה, 2004. בימוי: ערן ריקליס; הפקה: ערן ריקליס, בטינה ברוקמפר, אנטואן דה קלרמון-טונר, מיכאל אקלט; תסריט: סוהא עראף, ערן ריקליס; צילום: מיכאל ויזווג; עריכה: טובה אשר; עיצוב פסקול: גיל תורן; מוזיקה מקורית: סיריל מורין. משחק: היאם עבאס, מכרם ח'ורי, קלרה ח'ורי, אשרף ברהום, איאד שיתי, ג'ולי-אן רות', אוולין קפלון, מרלן בג'אלי, עדנן טראבשה, אורי גבריאל, אלון דהן, רוברט הניג, דיראר סלימן, רנין בולוס, נורמן עיסא, עלי סלימאן. מקור: סרטי יונייטד קינג, ערן ריקליס הפקות
הקרנת רסטורציה לרגל 20 שנים ליציאת הסרט. יום חתונתה של מונה הוא היום העצוב ביותר בחייה. היא יודעת שלאחר שתחצה את הגבול בין ישראל לסוריה ותינשא לטלאל, היא לא תוכל לחזור יותר למשפחתה בכפר הדרוזי מג'דל שמס ברמת הגולן. היא יודעת כי ברגע שתחצה את הגבול היא תחצה גם מחסום רגשי ונפשי, ואולי תממש את הרצון לקבוע ולחצות גבולות ולהתמודד עמם. כשחוצים גבול אין ממנו דרך חזרה – את זאת ילמדו כל המשתתפים ביום האופסימיסטי של החתונה העצובה הזאת.
97 דקות. ערבית, עברית, אנגלית. תרגום לעברית
"צומת וולקן" ("Vulcan Junction"). עלילתי. ישראל, 1999. בימוי: ערן ריקליס; הפקה: ערן ריקליס, מוש דנון; תסריט: משה זונדר, אמיר בן-דוד; צילום: אמנון זלאיט; עריכה: נעמי פרס-אבירם; עיצוב פסקול: ישראל דוד; הפקה מוזיקלית: חיים רומנו, אמיר בן-דוד; משחק: אורן שבו, יעל הדר, סמי הורי, דני שטג, תומר שרון, גילי שושן, ג'ק אדליסט, יורם חטב, יהודה ברקן, קובי אשרת, קובי רכט, גבי שושן, ליאת גורן; מקור: ערן ריקליס הפקות
הקרנת רסטורציה לרגל 25 שנים ליציאת הסרט, זוכה פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל חיפה 1999. מיכה שלי מקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה. אבי אלבז עוזב את הפועל חיפה. פינק פלויד מוציאים את "The Dark Side of the Moon". דני רפאלי מחכה לתשובה מהאקדמיה למוזיקה. דליה אנקרי שולחת מאמר לאורי אבנרי. יגאל ידגר ממתין לילד שני ומכבה שריפות. אלי כהנא מתאהב באידה. וג'ימי סמית מתגעגע לאמריקה. אוקטובר 1973, עשרה ימים של תקוות גדולות, ציפיות, התלבטויות, אהבות סוערות, אכזבות, רוקנרול במיטבו ומלחמה איומה בפתח. והכל קורה בצומת וולקן.
98 דקות. עברית ואנגלית. תרגום לעברית
אירועי תעשייה
הקרנת בכורה של פרק אחד מתוך סדרה של ארבעה פרקים שהופקה עבור כאן 11 ותעלה לשידור בקרוב.
"צלמון" ("Tzalmon"). תיעודי. ישראל, 2024. יוצרים: צפריר קוחנובסקי, מיתר קוטלר עזרן. יוצרת שותפה ובימוי: טל ברדה; הפקה: צפריר קוחנובסקי, מירי עזרא; תסריט: טל ברדה;; צילום: רונן קרוק; עריכה: גל גופר, תמיר שפירא; עיצוב פסקול: אבי מזרחי; מוזיקה מקורית: דודוש קלמס; מקור: כאן 11
כלא צלמון שהחל את דרכו ככלא שיקומי הפך לבית הסוהר הפלילי הגדול בישראל. מדי יום סוגר הכלא את שעריו בפני עצורים חדשים בשל היעדר מקום. הסדרה מביאה הצצה לחיי הסוהרים והאסירים.
50 דקות. עברית וערבית. תרגום לאנגלית
חיפאי לצערי
"פסטיבל " עלאק . די כבר עם החארטה הזה !!!!!!!!!!!!!!!!
לא פלא שחיפה מתה והרוסים השתלטו.