בקונצרט השני בסדרת "החוויה הקולית" מציע האנסמבל הקולי הישראלי את "קרשנדו לאהבה" – תוכנית מקהלתית על דרכיה העקלקלות של האהבה – אהבות, אכזבות, בגידות והומור ביצירות מאת ברהמס, בריטן, פרדי מרקורי ועוד. זה יקרה בצהרי יום שישי במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית.
בקונצרט ינוגנו יצירות של 11 מלחינים מתקופות שונות, כאשר במרכז התוכנית קובץ השירים המפורסם של יוהנס ברהמס "וולסים על שירי אהבה", אשר מבוסס על אנתולוגיה של שירי עם שאסף המשורר בן זמנו פרידריך דאומר. ברהמס הלחין למקהלה בליווי פסנתר 18 שירים העוסקים באהבה.
האם אהבה ונישואים אכן הולכים יחד, כמו סוס ומרכבה, כפי ששר פרנק סינטרה בעיבודו של יקו מנטיירבי הפיני? אולי אהבה אמיתית שיש בה תשוקה עוברת דווקא מחוץ למסגרת, כפי שאומר לה לבה של ליידי ברנרד המעדיפה למצוא את אהבתה דווקא במיטתו של מסגרייב הקטן, ולא בזו של בעלה הלורד, כפי שהמחיז בצליליו בנג'מין בריטן? אולי הכאב המתוק הנלווה לייסורי האהבה הבלתי ממומשת הוא המעצים את מושא האהבה הנשאר כאידיאל רחוק, כפי שמביעים המדריגלים של קרלו ג'זואלדו?
המלחין האיטלקי לואיג'י דלפיקולה הלחין את מילותיו המרירות-מתוקות של מיכלאנג'לו הצעיר, בן המאה ה-16. הפואמה המתארת את אכזבתן של הנשים הנשואות, אשר מכות על חטא ומציעות לכל הצעירות שעדיין לא עשו את הטעות להמיר את הנישואין בשהייה נינוחה במנזר כדי לזכות באושר, מקבלת לבוש מוזיקלי והתוצאה מענגת ביותר.
גם מקומן של מילות האהבה משיר השירים לא ייפקד מהתוכנית, והן יופיעו בשני מוטטים תיאטרליים של היינריך שיץ, מגדולי המלחינים הגרמניים של הבארוק המוקדם, וביצירה חדשה של המלחין הנורבגי אולה יילו. אז מה מחבר תשוקה, בגידה וכאב, רנסנס, בארוק, רומנטיקה, המאה ה-20 והמאה ה-21? צהריים מוזיקלי שכולו קרשנדו לאהבה.
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שישי, 2 בדצמבר, שעה 12:00. מחיר: 135-115 שקל. כרטיסים באתר ivocal.co.il ובטלפון 074-7012112
תגובות