אם הייתם שואלים את ד"ר שרוני לפני שהחל בלימודי הרפואה שלו בטכניון (שם אגב, הכיר את אשתו), הוא לא היה בטוח שלשם הרוח נושבת. אביו המהנדס, דחף אותו לכיוון עתודת הנדסה ונראה היה שזו הדרך בה שרוני ייבחר. אבל האמת היא, שחיידק הרפואה שהיה שם תמיד התעורר מהר מאוד, ושרוני החליט לוותר על לימודי ההנדסה וללכת בכיוון החלום. את השנתיים הראשונות של השירות הצבאי התחיל כרופא בגדוד שריון אי שם בלבנון (לא בדיוק מה שאביו תכנן), ושנים בודדות מסיום ההתמחות, הפך לאחד המנתחים הפלסטיים המבוקשים באזור חיפה והסביבה.
כירורגיה פלסטית – זה תמיד היה החלום שלך?
"כבר בגיל 15 עשיתי לעצמי ניתוח ציפורן חודרנית, אז כנראה שהכירורגיה בטבע שלי", צוחק שרוני. "האמת שבתחילה, חשבתי על כירורגיה כללית, אבל בשנים האחרונות ללימודים, נחשפתי לפלסטיקה, וגיליתי מקצוע מרתק ומגוון מאין כמוהו"
מה היו הצעדים הראשונים?
"מאחר שלרוב המתמחים באותה עת הייתה איזושהי 'פרוטקציה', הקבלה לפלסטיקה נראתה לי בלתי אפשרית. אבל פרופ' אולמן, היום מנהל המחלקה ברמב"ם, אמר לי – 'מי שממש רוצה ומוכן לעבוד קשה, בסוף מקבל'. החלטתי ללכת על זה. לקח לי שבע שנים, אבל בסוף הגיעה ההתמחות".
איך הצלחת לשלב בין ההתמחות לשירות הצבאי בלבנון?
"בדיעבד זה נשמע קצת מוגזם- המחשבה על כתיבת מאמרים בזמן השהייה במוצב בלבנון, תורניות במחלקה בחופשות מהצבא, שנה של התמחות בכירורגיה כללית בלי הבטחה לפלסטיקה, ועוד חצי שנה של עבודה במחלקה, וכל זאת בשביל להגיע להתמחות. אבל האמת היא שפרופ' אולמן צדק- העבודה הקשה באה על שכרה"
שם גם נחשפת לתחום השסעים.
"נכון. זה תחום שאני מקדיש לו זמן רב מאז ועד היום. מורי ורבי, ד"ר יצחק רמון, סיפר לי על חוויותיו ממשלחת לניתוחי שסעים, ולאחר שגיליתי התעניינות, נסענו שנינו להודו לנתח ילדים עם שפה שסועה. החוויה הותירה חותם בלתי נשכח, ומכאן נולדה ההחלטה להתמקד בתחום גם ברמב"ם וגם בהתנדבות בעולם. מאז אני חבר בארגון 'Operation smile' העולמי, ונוסע למשלחות פעם או פעמיים בשנה.
"חוויה בלתי נשכחת נוספת, גם במסגרת הארגון, הייתה במהלך פגישה עם ד"ר ביל מגי, מייסד הארגון בארה"ב, בהרצאה שהעביר שכותרתה הייתה 'Share the Gift'. בראייתו, אנו העוסקים בתחום, קיבלנו מתנה מופלאה- כלים לשיפור חיים של ילד הנולד עם עיוות בשפה. את המתנה הזאת חובה לחלוק עם ילדי כל העולם, ומאז אני באמת חולק אותה באתיופיה, בפיליפינים, בווייטנאם, בהודו, בגאנה, בקיצור, עם ילדים בכל העולם".
ספר לנו על פתיחת הקליניקה במרכז הכרמל
"במקביל לעשייה שלי בבית החולים רמב"ם, כבר בסיום ההתמחות פתחתי קליניקה פרטית שגדלה והתפתחה במהירות. לפני ארבע שנים החלטתי 'ללכת בגדול' ולפתוח קליניקה מפוארת ויוקרתית במרכז הכרמל. המיקום, הגודל, העיצוב והשירות, מנסים להעניק תחושה מיוחדת ללקוחות, ועל פי התגובות הם באמת מצליחים.
"אבל הדבר החשוב ביותר הוא האנשים שעובדים לצידי. זה מתחיל במנהלת קליניקה מדהימה שנמצאת איתי עוד מתחילת הדרך, וממשיך במנהלת משרד ומנהלת מכירות, אשר עושות גם הן עבודה יוצאת מן הכלל, ובפועל משאירות לי לעשות את הדבר היחיד שאני עושה הכי טוב- לנתח".
אז מה הסוד של ההצלחה המהירה שלך?
"חלק נכבד מהמנתחים הצעירים חושבים שבסוף ההתמחות יודעים 'הכל'. אני בדעה שתמיד צריך להמשיך ללמוד ולהשתפר, תוך הבנה שהידע מגיע רק עם הניסיון. הרבה גם טוענים שפלסטיקאי טוב צריך לדעת לעשות את כל סוגי הניתוחים. אני חושב את ההפך- אין צורך לדעת לעשות הכל, אבל את כל שעושים, יש לעשות טוב. לכן אני מתמקד במגוון ספציפי של ניתוחים, אבל עושה אותם הרבה, וטוב".
מה הטיפ שאתה יכול לתת למתמחים צעירים?
"אני תמיד אומר למתמחים שלי שצריך ללמוד מכולם. כדאי להוריד מהאגו שאומר לנו שאנחנו יודעים כי אנחנו כבר 'רופאים'. דוגמא טובה היא שכבר בתחילת ההתמחות, הבנתי שלעומת ורדה, האחות המיתולוגית של המרפאה ברמב"ם המטפלת בפצעים עשרות שנים, הידע שלי אפסי. למדתי ממנה את כל מה שאני יודע היום על טיפול בפצעים ואני מודה לה על זה עד עצם היום הזה".
אני מאמין?
"מישהו אמר לי פעם – 'תחשוב טוב, יהיה טוב'. אני לחלוטין לא מאמין בכך. אני מאמין ב-'תעשה טוב, יהיה טוב'. הטוב תמיד חוזר אליך ובדרך כלל בגדול. זה יכול להיות הסיפוק האישי מלעשות טוב בהודו, וזה יכול להיות הכרת תודה של מטופלת מרוצה שמביאה חברות. גם אם לעתים זה לא נראה כך, בדרך כלל זה משתלם".
שרוני מוסיף בחיוך- "והכי חשוב זה להנות. מהעבודה בפרט, ומהחיים בכלל. בסופו של דבר זה מתבטא גם באווירה, גם ביחס לצוות ולמטופלים, וגם באיכות העבודה".
טלפון- 050-4544453
כתובת- שדרות הנשיא 134, מרכז הכרמל, חיפה
אתר- drsharony.com
קישור לדף הפייסבוק
קישור לאינסטגרם
כתבה שיווקית
אנסטסיה
יש לי שפה שסועה חלקית חד צדדית.