-->
תמר שרון סבן (צילום: דוברות כללית)
תמר שרון סבן (צילום: דוברות כללית)

חזרה בריאה לשגרה

בחירת הילקוט, הכנת שולחן הלימודים, תכנון נכון של פעילות גופנית והקפדה על שינה איכותית חשובים לחזרה בריאה של התלמידים לספסל הלימודים

פורסם בתאריך: 31.8.23 15:36

החופש הגדול מאחורינו, ואם לא יהיו הפתעות מיוחדות, הילדים יעמיסו מחר את תרמיל בית הספר על גבם וימלאו את הכיתות. הכנו עבורכם מספר המלצות להיערכות נכונה לתחילת שנת הלימודים.

תרמיל הגב – הילקוט

ההמלצה של משרד הבריאות היא שמשקל התרמיל לא יעלה על 15-10 אחוז ממשקל גופו של הילד. רצוי לוודא גם מול בית הספר שילדכם לא נדרש לשאת יותר מזה. תלמידים, בעיקר בגילאים הצעירים, נוטים להשאיר את כל המחברות וכל הספרים בתוך התיק וסוחבים מעל ומעבר למה שהם נדרשים, ולכן כדאי לבדוק ביחד איתם האם כל מה שנמצא בתיק אכן דרוש.

בכל מקרה, כדי שהתרמיל יהיה נוח לנשיאה, רצוי שהוא יהיה בעל גב קשיח עם רצועות כתף רחבות ומרופדות, ויכלול מספר תאים, על מנת לאפשר חלוקה טובה של המשקל. חשוב לכוונן את הרצועות, כך שגב התרמיל יהיה צמוד אל מרכז הגב של הילד/ה, ואת הספרים הכבדים יותר להניח קרוב לגב. אפשרות נוספת להקלה היא על ידי תרמיל על גלגלים, אך זה פתרון שיכול להתאים רק אם הדרך מהבית אל בית הספר נקייה ממכשולים, וילדכם לא נדרש לעלות ולרדת במדרגות. במקרים כאלה, הגלגלים רק יכבידו, ובסופו של דבר הילד יישא את התרמיל בידיים.

סביבת עבודה מתאימה להכנת שיעורי הבית

הכנת שיעורי הבית דורשת ישיבה לאורך זמן. אין צורך להתווכח עם ילדיכם אם הם מעדיפים להכין שיעורים על הרצפה או על המיטה. ילדים רבים בוחרים לעשות זאת, והדבר דווקא מאפשר להם להחליף תנוחות ולמתוח חלקים שונים בגוף.

יחד עם זאת, רצוי שלכל ילד/ה יהיה מקום ישיבה קבוע המותאם להם. אם הכיסא גבוה מדי – יש להציב שרפרף מתחתיו, כך שהרגליים יהיו תמוכות ולא ייווצר עומס על הגב. אם מושב הכיסא עמוק מדי, כדאי להוסיף כרית לפני משענת הגב, כך שהגב יהיה תמוך וזקוף.

אם הילד/ה עובד/ת מול מחשב, יש למקם את המסך כך, שעיניו/ה של הילד/ה יהיו מול השליש העליון של המסך.

דעתם של ילדים עלולה להיות מוסחת בקלות, ובמיוחד דעתם של ילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז. לכן, חשוב ליצור פינה שקטה המיועדת ללמידה, שתהיה נקייה מצעצועים, משחקים או חפצים אחרים.

 

 

פעילות גופנית

פעילות גופנית חשובה בכל גיל, ובוודאי גם בגיל הצעיר. המלצת ארגון הבריאות העולמי לילדים בגילאי 17-5 היא 60 דקות של פעילות ביום. אין זה אומר שיש צורך לרשום את הילד/ה לחוגי ספורט יומיומיים. במסגרת 60 הדקות המומלצות נכללות גם פעילויות יומיומיות, כמו הליכה ברגל לבית הספר או לחברים, עלייה וירידה במדרגות וכמובן גם משחקי כדור או התגוששות עם חברים.

כדי לעודד פעילות, נסו להגביל את השימוש במסכים ויזמו פעילות גופנית משותפת. זה בוודאי יתרום גם לבריאותכם. שיחה תוך כדי הליכה היא זמן איכות מצוין, ומקילה על ילדים (ובמיוחד על אלה הסובלים מבעיות קשב וריכוז) להקשיב ולהתבטא.

חשוב לדעת שהפעילות הגופנית משפיעה גם על מוחנו לטובה, ואימון סדיר תורם גם למערכת הקשב וליכולת הקליטה והלמידה, וגם למצב הרוח.

שינה

לא רק פעילות גופנית חשובה, אלא גם שינה טובה. ילד עייף לא יכול להתרכז, ולמעשה – עיקר עיבוד החומר והלמידה נעשים בשעות השינה. בילוי מול מסכים לקראת השינה מעורר ומאוד לא מומלץ. אין צורך בקניית מזרן או כרית מיוחדים, אך כדאי לשמור על סביבה נעימה וחשוכה כדי לאפשר שינה טובה. והכי חשוב – לא לשכוח חיבוק לפני השינה.


הכותבת היא פיזיותרפיסטית במכון פיזיותרפיה כרמיאל ומרבך בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר