Bibo Bar, שנפתח בשבוע שעבר בדרך יפו, הוא בר אלכוהול ויינות עם תפריט כריכים משובחים כשל מעדנייה, בשרים, נקניקים וגבינות, רטבים המוכנים במקום וטורטיות מיוחדות. את המקום פתחו שני אחים, דיאא ובהאא שוויקי, ילידי עכו, שכבר שש שנים גרים בחיפה.
"מנת הדגל שלנו זו הטורטייה, כזו שלא אכלתם באף מקום", מתגאה דיאא, "אני המצאתי אותה. עבדתי במטבחים הרבה שנים והחלטנו, אחי ואני, לפתוח מקום ביחד. אני על המטבח, הוא על האלכוהול, כי הוא מבין בזה יותר, וחיברנו את שתי האהבות שלנו ביחד".
מה המיוחד בטורטייה הזו?
"יש שתי מנות של טורטייה שאני המצאתי. האחת בשרית והשנייה עם גבינת צ'דר וויסקי. עוד מנה מיוחדת היא עראייס חיפאי, דווקא ללא בשר, אלא תערובת של כמה סוגי גבינות בתוך פיתה על הפלאנצ'ה, עם עלי תרד, בזיליקום ונענע ועוד דברים מיוחדים. אנחנו מקום מיוחד. יש פלטות של נקניקים וגבינות מגניבות ליד האלכוהול. כרגע בניתי תפריט הקמה, אנחנו בודקים אותו, כשהמטרה היא לשפר ולהכניס בעתיד מנות חדשות".
מה זה ביבו?
"זה הכינוי של אחי, והחלטנו לקרוא לבר על שמו. הוא בעצם הבעלים, לכן מגיע לו. אני מנהל המקום".
התפריט מציע מגוון כריכים: גבינת ברי ופסטו (15/28 שקלים); גבינת צ'דר בחמוציות עם ממרח עגבניות מיובשות (12/25 שקלים); טונה וביצה עם פלפלים קלויים (12/25 שקלים); קורנביף ברוטב צ'ימיצ'ורי (17/32 שקלים); עראיס גבינות חיפאי (24 שקלים).
בטוסטים ניתן למצוא בלקני עם גאודת עיזים (22 שקלים); כתף בקר (22 שקלים); טורטייה (אחת ב-16 שקלים, שתיים ב-30 שקלים).
דרך יפו 57, פתוח כל יום בין השעות 24:00-09:00, חמישי-שישי עד אחרון המבלים. טלפון: 04-6201555. יש משלוחים.
תגובות