סיגלית גוסטר ושלומי אבוטבול, זוכי תוכנית הטלוויזיה "בואו לאכול איתי", פותחים היום באופן רשמי את היווניה – הטברנה שלהם ברחוב ויצמן 24 בקרית ים ג' – אחרי תקופת הרצה.
גוסטר היא דוקטור קארמה טרפיסטית שמתמחה ברפואה קבלית באמצעות שחזור גלגולים, ואבוטבול הוא מנהל פרויקטים. ב"בואו לאכול איתי" הם הגישו לסועדים מנות מהמטבח היווני, והאהבה לאוכל ולמוזיקה ביחד עם מגיפת הקורונה שקרקעה אותם בארץ ללא יכולת לטוס גרמו להם להביא את יוון לישראל.
"מה שעומד מאחורי היווניה זה אהבה – אהבה לאוכל ואהבה זוגית שמחברת", אומרת גוסטר, "בעלי ואני גילינו חיבור אנרגטי מחיים אחרים. החיבור שניצת חיבר אותנו למדינה, לתרבות, למוזיקה ולקולינריה".
מי אחראי על המטבח?
"שנינו. הקו המנחה שלנו הוא פשטות, אוכל נקי וטעים, כשר, חלבי ומלא אהבה".
בכל יום שישי יערכו גוסטר ואבוטבול קבלת שבת שתיפתח בשעה 14:30 עם תפריט של מזות שהולכות מצוין עם אוזו: סקורדיליה – ממרח שום ושקדים; ציזיקי – ממרח יוגורט ומלפפונים; פנזרוסלטה – ממרח סלק, יוגורט כבשים ופיסטוקים; טראמה (איקרה יוונית) – ממרח ביצי דגים; דאקוס – לחם קלוי, עגבניות, תרד וגבינה; מליצאנסטורסי – חצילים בתחמיץ; חוריאטיקי – סלט יווני; פטאטוסלטה – סלט תפוחי אדמה; לחנוסלטה – סלט כרוב לבן ואדום ועלי סלרי; ודולמדס – עלי גפן ממולאים באורז.
בגזרת הקינוחים תמצאו רוואני – עוגת סולת ותפוזים, פורטוקלופיתה – עוגת עלי פילו בסירופ תפוזים; לפקוס קורמוס – עוגת ביסקוויטים לבנה; וגלידות הבית.
בשאר ימות השבוע כולל התפריט סלטים, פלטה של דגים מעושנים, מאפים במילויים שונים, ארוחות בוקר, כריכים וטוסטים.
אבי פרץ
בהצלחה