המחלקה ללימודי חוץ במרכז האקדמי ויצו מקיימת בימים אלה תחרות עיצוב של מסיכות רפואית בין תלמידי מגמת האופנה. לפי כללי התחרות, המסיכה צריכה להיות רב שימושית ומעוצבת באופן יצירתי.
לדבריה של ריבה ניצן, מרכזת מגמת אופנה כמקצוע בלימודי חוץ, הכוונה בסופו של התהליך היא ליצור תערוכה של היצירות, אבל רק אחרי שמגיפת הקורונה תחלוף כמובן: "פתחנו את התחרות לכולם, ומשתתפים בו התלמידים שמעוניינים בכך. כל תלמיד צריך לעצב מסיכה יצירתית ורב שימושית או לתפור אותה. אנחנו רוצים שהמסיכה באמת תגן, כלומר שיהיה לה גם ערך בריאותי".
במהלך ההכנות לתחרות למדו התלמידים על ההיסטוריה של המסיכה. מתברר שמסיכה רפואית שמזכירה את אלו שהרופאים משתמשים בהן היום הומצאה בסין כבר בשנת 1910 על ידי רופא בשם ליין טה-וו, שנלחם במגיפה שפרצה אז במנצ'וריה והובילה למותם של אלה שחלו בה תוך ימים ספורים. המסיכה של ליין היתה עשויה מגאזה, מכותנה ומכמה שכבות של בד. אמנם הרבה לפני שנת 1910 כבר נעשה שימוש במסיכות, אך הן היו מאולתרות ולא יעילות, והמצאתו של הרופא הסיני היוותה פריצת דרך של ממש.
ניצן: "המעניין הוא שמה שקרה לליין קרה עכשיו לרופא הסיני לי וונליאנג שדיווח על נגיף הקורונה ואיש לא האמין לו, ולאחר זמן קצר הוא נדבק ומת". כדי להוכיח את צדקתו נכנס ליין לבית חולים שבו אושפזו חולי קורונה ללא מסיכה, נדבק, ומת תוך יומיים. ניצן: "המסיכה נוצרה מתוך צורך כבר אז, והיום היא חלק בלתי נפרד מהמיגון בעת מגיפה. למרות שמדובר בפריט רפואי, התחרות מיועדת להוציא מהסטודנטים גם את הצד היצירתי שלהם".
תגובות