-->
משתתפי ההצגה "מתכוונת" (צילום: מיכל פשטצקי גולן)
משתתפי ההצגה "מתכוונת" (צילום: מיכל פשטצקי גולן)

הצגה על הטרדות מיניות תעלה באוניברסיטת חיפה

ההפקה המקורית "מתכוונת" של החוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה היא תוצאה של עבודה על פוסטים ברשת בעקבות הקמפיינים MeToo# ו#למהלאהתלוננתי. "אתה מבקר בכל פעם בנשמה של אדם אחר", אומר במאי ההצגה ארז מעין שלו

פורסם בתאריך: 2.3.19 20:23

החוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה יעלה בשבוע הקרוב הפקה מקורית בשם "מתכוונת", שעוסקת בהטרדות מיניות שחוו נשים וגברים יהודים וערבים וסיפוריהם פורסמו כפוסטים ברשת. ההשראה להצגה, שתועלה החל מיום ראשון למשך שבוע ימים בבית הספר לאמנויות באוניברסיטה, התעוררה בעקבות הקמפיינים MeToo# ו-#למהלאהתלוננתי.

ההצגה מתפרשת על פני שבעה חללים שונים, והקהל נודד איתה ממקום למקום. את ההצגה יצרו ארז מעין שלו, שהוא גם הבמאי, ועדילי ליברמן ביחד עם הסטודנטים בחוג.

מעין שלו: "ההצגה היא המשכה של סדנה שעסקה בחיפוש אחר חומרים דוקומנטריים מכל מיני סוגים, לאו דווקא הטרדות מיניות. רצינו לראות את המציאות ואת הלך הרוח ולהבין מה היא רוח התקופה. קראנו טקסטים שמופיעים בעיתונות ופרוטוקולים מישיבות ומדיונים בבתי משפט, בכנסת, ברשויות מקומיות ובמוסדות ציבור. חיפשנו איך להפוך חומר דוקומונטרי למשהו חי, ומהר מאוד הבנו שהיום הרשתות החברתיות הן המקור לחומרים אישיים. כשהחלה שנת הלימודים האקדמית יצא לדרך גם הקמפיין של #למהלאהתלוננתי וחשבנו עליו כרעיון להצגה. הקמפיין סייע לנו לאסוף עשרות עדויות של אנשים שהוטרדו מינית. דיברנו עם הכותבים והכותבות וביקשנו את רשותם להשתמש בחומרים. הרעיון היה לתת לטקסטים הללו עוד מעגל של הדהוד, כי הרי המטרה שלהם היא להוציא את הכל אל האור ולא להשאיר אותם בחושך, להביא אותם לדיון ציבורי. זוהי גם מהות התיאטרון".

 

 

לדבריו של מעין שלו, המעבר של הקהל בין החללים בעת ההצגה מעניק תחושה של מסע כמו ברשת חברתית: "אתה מבקר בכל פעם בנשמה של אדם אחד וממשיך לנשמה הבאה. אנחנו יוצרים עבור הקהל סוג של שיקוף של החוויות הללו, שבסופו של דבר מתלכדות למשהו אחד".

איך השפיעה העבודה על הטקסטים הקשים עליכם, היוצרים והשחקנים?

"במהלך השנה עברו הסטודנטים תהליך מהותי עם עצמם. זה פגש את כולנו בכל מיני מקומות אישיים, מעניינים וגם מפחידים. אנחנו מאמינים שלהדהד עוד את הקול הזה משמעותו להתחיל תהליך של ריפוי אצל הנפגעים. אנחנו עוסקים בנושא הזה לא ממקום של השלמה אלא ממקום של צעקה".

קורל גז, סטודנטית בחוג שמשחקת בהצגה ועיבדה כמה משיריה של ההצגה: "במהלך הסדנה שעברנו עלה הנושא של הפגיעה בנשים, ולקראת סופה התגבש הרעיון לקחת אותו כנושא מרכזי. נכנסנו לעומקו של הנושא, וזה בהחלט נגע בכל אחד ואחת מאיתנו בנקודות הרגישות. זה היה לא פשוט. הרגשנו צורך לספר על החוויה שלנו, לשתף, לדבר על זה ביחד ולהציף את זה. זה לא קל לקחת סיפורים אישיים של נפגעים ולעבוד עליהם, אבל התגברנו על הקשיים, והתוצאה היא מרתקת".

 


 

 


 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר