אמש (חמישי) נערכה הפתיחה המחודשת של הווניה ביסטרו בשער פלמר. אל בעל המקום זה שלוש שנים אורי אלון הצטרפו כעת דני הוק-סגל ותמיר זרנקין שהחליטו להשיב עטרה ליושנה ולהחזיר למקום את הצלחתו הראשונית. במקום נערך שיפוץ, והחל מאתמול הוא פתוח בכל יום מהשעה 12:00 בצהריים ועד אחרון הלקוחות. השלושה מינו את השף עודד חצבני, לשעבר מסעדת כולא המצוינת, שהביא עמו ניסיון של שנים בתחום ושבנה תפריט המוגדר כעת תפריט ביסטרו מקומי ואשר מתאפיין בהשפעות אזוריות ובשימוש בחומרי גלם צפוניים. בין המנות החדשות בתפריט ניתן למצוא סביצ'ה מוסר ושקדים ירוקים, צלחת פטריות חורש עם ביצה רכה ופרמז'ן, עראיס טלה וגם פפרדלה תרד ערבי – כולן נפלאות.
כל הספקים שעובדים עם הווניה הם מקומיים ומכאן טריותם ואיכותם של הפרודוקטים, וגם האפשרות למכור את הבירות למשל במחירים זולים במיוחד. וזה, ביחד עם עסקיות הצהריים השוות (25% הנחה על כל התפריט), המוזיקה האיכותית והשירות והיחס המפנקים יצרו למקום קהל לקוחות קבוע, והמטרה כעת היא למשוך אליו בנוסף קהל חדש. החזון של שלושת הבעלים הוא להשיב את הביסטרו למקום שמייצר תוכן ולהפיק בו תערוכות, הופעות חיות ומסיבות רחוב. שינוי נוסף שעתיד לקרות בחודש הבא הוא פתיחתו בימי שני (יום שבו המקום היה סגור עד היום) לטובת ערבי שף מיוחדים שבהם יארח השף חצבני שפים אורחים במטבחו וייתן חופש ליצירתיות שלו מחוץ לתפריט הקבוע. בחודשי הקיץ הם מתעדים לפתוח ברחבה החיצונית הענקית של המקום ביר גארדן עם הופעות של מוזיקה חיה ותפריט מיוחד בסטייל אירופי שיחמיא לבירות הבוטיק המוחזקות במקום. ובעתיד המעט יותר רחוק מתכננים השלושה להתפשט גם אל הבניין הסמוך ולהקים שם מקום לאירועים קטנים של 50-30 איש תחת השם וניה איוונטס.
לסיכום, אל האווירה והווייב המיוחדים שכבר שררו במקום הצטרפו שני שותפים מביני עניין ושף אחד מוכשר במיוחד, והתוצאה, כפי שניתן היה לראות אתמול בערב הפתיחה, היא נפלאה. יש חיים בעיר התחתית. והם טעימים לאללה.
תגובות