חדר למידה אופפת (אימרסיבית) ראשון מסוגו בישראל נחנך במכללה האקדמית גורדון לחינוך. למידה אופפת היא שיטת לימוד שמתקיימת בסביבה אינטראקטיבית – פיזית או וירטואלית – שבה נעשה שימוש בטכנולוגיות כמו הולוגרמות, סרטונים שמוקרנים ב-360 מעלות, חיישנים ושכבות מידע כדי לעורר עניין בקרב התלמידים. השימוש בשיטה זו, אומרים בגורדון, מחיה את הטקסטים וממחיש לתלמידים דברים מופשטים כדי שהם יבנו ידע, יעבדו ויזכרו אותו מתוך סקרנות והנאה.
ראש מחלקת חדשנות וטכנולוגיה בהוראה במכללת גורדון לימור הררי: "אנחנו מתבוננים היום במגמות של חדשנות בטכנולוגיות למידה ברחבי העולם ובוחנים אותן. חדר למידה אופפת היה אחד הדברים שאותם חווינו בתערוכת טכנולוגיות למידה שהתקיימה אשתקד בלונדון. החלטנו להיות הראשונים בארץ שתהיה להם כיתה כזו".
מהו היתרון בחדר למידה אופפת מבחינת הקניית הידע על פני לימוד בכיתה רגילה?
"בחדר למידה כזה יש תחושה שאתה נמצא מחוץ לכיתה בעוד שאתה נמצא כמובן בתוך מרחב סגור. זהו מרחב אפוף ריחות, תנועה, צבעים ותמונות. מרחב כזה מאפשר למידה שאין שנייה לה. במרחב כזה תהליכי החשיבה אינם מוגבלים, הדמיון מתעורר ומעורבותו של הלומד מועצמת. למידה היא שינוי, ידע חדש נבנה, וכשהוא נבנה בחוויית למידה אימרסיבית הוא משמעותי והופך לחלק מה-DNA של הלומד".
תגובות