לפני כ־30 שנה פתח דוד בלילה את המעגן ברחוב נתנזון – מסעדה שלפי שמה כבר בטח הבנתם שהיא מתמחה בתוצרת מהים. עם השנים הפך המקום לאחד מהמוסדות הקולינריים המוכרים בעיר, ולא משנה מה עבר על העיר התחתית – בלילה היה שם. בשנים האחרונות הצטרף בנו אריה לעסק כדי להמשיך את המסורת המשפחתית, והמסעדה זכתה לעדנה מחודשת בדמותה החדשה בערבים – פאב. עכשיו החליט בלילה שאחרי שלושה עשורים הגיע הזמן לתלות את המחבתות ואת הסירים ולהעביר את המקום לידיים אחרות.
בלילה, סיומה של תקופה?
“נכון. כבר אין לי כוח לעבוד. נתתי את העסק למתווכת שתמצא לנו מחליף. אני בן 71 וחצי ונשארו לי כמה שנים של לא לעבוד וליהנות מהשמנת”.
אבל המקום שלך הוא מוסד.
“נכון, אבל אין קשר. אין לי כוח”.
ולא יפריע לך אם ישנו את השם של המקום?
“לא אכפת לי. שהשוכר יעשה מה שהוא רוצה. מצדי שימשיך את המעגן. יש לנו עדיין לקוחות אבל הרבה גם מתו, הוותיקים. ברור שזה יחסר לי כי אהבתי את המסעדה, אבל אני צריך לנוח. מה, כל השנים אני אשרת את האנשים? אני מגיל 16 במטבח. מספיק!”.
תגובות