תושבים משדרות וינגייט ברמת הדר הקימו ועד הפעולה והם מתכוונים לצאת לקמפיין ציבורי כדי ללחוץ על העירייה לפתור את הבעיות שמטרידות אותם ברחוב. הבעיות שהם מונים קשורות בעיקר בתנועת המכוניות ברחוב וכוללות נהיגה במהירות גבוהה המסכנת את הולכי הרגל, סיבובי פרסה של מכוניות באמצע הרחוב תוך סיכון הצועדים, צפירות רמות במשך שעות היום החל מהשעות המוקדמות והיעדר מקומות חניה בגלל קרבת הרחוב לבית החולים בני ציון.
לפני כמה חודשים פנו תושבים מהרחוב לעירייה בבקשה להתקין בכביש פסי האטה, לסמן ברחוב קו הפרדה רציף שימנע את סיבובי הפרסה ולצבוע את שולי המדרכות בכחול לבן משני צידי הרחוב. הם לא נענו. במפגש תושבים שקיימו לאחרונה הפעילים עלה הצורך בהקמת ועד פעולה שהחליט על קמפיין.
הפעילים פנו לאנשי עסקים שהסכימו לממן את הקמפיין. בשלב הראשון כבר הודפסו סטיקרים הקוראים לנהגים להפסיק לצפור. בקרוב יפורסמו גם פוסטרים הקוראים לעירייה לטפל בבעיות החניה וייפתח עמוד פייסבוק למאבק. המארגנים מקווים שבעירייה יתעשתו ויענו לבקשות התושבים.
חברת ועד הפעולה אורני דרורי מתארת גיהינום יום יומי: "יש כאן בעיה של העדר אכיפה וחוסר רצון להיענות לבקשות התושבים. דיברנו עם העירייה וביקשנו שיתקינו פסי האטה כדי להוריד את מהירות המכוניות. הכביש רחב והמכוניות עוברות כאן במהירות רבה. אפילו האוטובוסים מאיצים ברחוב בכל שעות היום. באחד מקטעי הדרך נבנתה חניה פרטית מאוד רחבה שמאפשרת לכלי רכב להסתובב כך באמצע הדרך. ביקשנו שיסמנו קו לבן רצוף כדי שאנשים לא יעשו שם פניית פרסה, אבל זה לא עזר. יש חוק עזר עירוני שאוסר על צפירה בתוך העיר, וכאן החל מהשעה 7:00 צופרים. יש כאן רעש בלתי פוסק".
בעיה נוספת המטרידה רבים מתושבי הרחוב היא תפיסת מקומות החניה על ידי מבקרי בית החולים בני ציון הסמוך. מרינה שאמיס, חברה בוועד הפעולה: "קרבת הרחוב לבית החולים היא בעייתית. אין שם מספיק מקומות חניה ואז תופסים את המקומות המיועדים לתושבי השכונה. הבעיה קיימת בכל שעות היממה. אפילו בשעה מאוחרת בערב אין מקום".
יש לכם תו חניה?
"כן אבל זה לא עוזר. בצד אחד של הרחוב המדרכות מסומנות בכחול לבן ומצד שני החניה בחינם ושם אנשים מעמידים את המכוניות לזמן ארוך. יש כאלה שמבקשים למכור את הרכב, וזו הזדמנות שלהם לפרסום בחינם. הם מדביקים מודעה על החלון של הרכב ומשאירים אותו כאן. יש כאלה שנוסעים לחו"ל והרכב לא זז אפילו חודש ימים. אחר כך רואים אנשים מגיעים עם מזוודות משדה התעופה. באחת הפעמים התייעצתי עם אחד מפקחי החניה שעבד אצלנו ברחוב ושאלתי אותו מה אפשר לעשות. הוא הציע לכתוב מכתב לרשות החניה ולבקש לסמן גם את המדרכות בצד השני של הרחוב בכחול לבן כדי למנוע מהנהגים להעמיד את הרכב בחניות כאן לתקופה ארוכה".
שאמיס אומרת שהיא שמחה על הרעיון והגיעה בעצמה לרשות החניה העירונית. "הם אמרו שכדי לסמן את הצד השני של הרחוב בכחול לבן אני צריכה לכתוב בקשה ולהחתים את כל דיירי שדרות וינגייט. זה רחוב ארוך שמתחיל בכיכר שליד בית החולים ומסתיים בליאון בלום. התבקשתי להביא חתימות מכולם. אני עובדת ואין לי זמן פנוי לעשות את זה כך שהעניין ירד מהפרק".
לדבריה בגלל המצב היא נמנעת מלצאת לביקורים ואפילו לאירועי תרבות או לקניות. "אין לי מקום לחנות ליד הבית כדי להוריד את הסלים ואם אני חונה ברחוב קיש, אני צריכה לקחת אוטובוס ולנסוע איתו שתי תחנות. זה לא הגיוני".
מהעירייה נמסר בתגובה: "בקשת התושבים תובא לדיון בפורום החניה העירוני שבו משתתפים אנשי המקצוע העוסקים בנושא ובהם מהנדסי תנועה, נציגי האגף לפניות הציבור, מנהל רשות החניה והיועצים המשפטיים".
תגובות