-->
חניית נכים (צילום טס שפלן)
חניית נכים (צילום טס שפלן)

ראש המועצה שרוצה לתת דוחות לנכים

ראש המועצה המקומית קרית טבעון ביקש לאפשר חניית נכים רק למשותקי רגליים בטענה שהתושבים מתקוממים ממתן חניות לכלל הנכים

פורסם בתאריך: 7.3.17 20:42

ראש המועצה המקומית קרית טבעון דוד אריאלי ניסה להעביר תיקונים לחוק העזר לחניה והעמדת רכב, במטרה לאפשר חניית נכה במרחב הציבורי רק לנכים משותקי רגליים ולא לכל אדם המחזיק בתג נכה. יצוין כי חוק חניית נכים משנת 1993 מדגיש כי חניית נכה מותרת לכל אדם הנושא תג נכה – תג שנתנה הרשות לנכה, הנושא את שמו, את מספר תעודת הזהות שלו ואת מספרי הרישוי של עד שני כלי רכב מזכים.

ההצעה של אריאלי עורר סערה רבה בישיבת המליאה, ולשאלת חבר האופוזיציה שמואל שמחון מדוע לא מציינים בחוק העזר כי חניית נכים היא על פי חוק חניית נכים, ענו אריאלי והיועץ המשפטי של המועצה עודד רומנו: "יש נכים שיכולים להגיע בקלות למחוז חפצם והם תופסים מקום לאחרים". רומנו גם הוסיף כי "לצערי יש מספיק נכים משותקי רגליים ויש הרבה יותר נכים שאינם משותקי רגליים". אריאלי אמר עוד כי "מכיוון שחניות הן משאב ציבורי יש רצון לתת קדימות למי שבאמת זקוק לזה ולמי שהנכות שלו היא הרבה יותר גדולה", וכי הוא יודע שאחד מהדברים שמקוממים את הקהילה זה תפיסה של חניה בשטח ציבורי עבור אדם נכה: "תאמינו לי, הציבור לא אוהב את זה".

 

 

חברי האופוזיציה טענו כי אין למועצה זכות לפגוע בניידות ובגישה של נכים, ולשאלתו של שמחון אם ראש המועצה מתכוון רק לחניית נכה ליד הבית או לחניית נכה בשטח הציבורי, ענה אריאלי: "גם וגם".

מכיוון שההצעה עוררה זעם רב אמר אריאלי בסופו של דבר הוא יסיר אותה, אך במצב הנוכחי נשארים תושבי קרית טבעון הנכים עם חוק העזר הישן משנת 1963, שלפיו מותרת חניית נכה רק לנכה משותק רגליים. בהנחיות משרד הפנים לרשויות המקומיות לתיקון חוקי העזר מודגש כי יש פערים בין התקנות הישנות לבין החוק וכי עליהן לנהוג על פי חוק חניית נכים ולאפשר חניה לכל בעל תג נכה.

יצוין כי אריאלי אינו היחיד שמנסה לעשות שימוש בתקנות התעבורה הישנות, שבהן מודגש כי חניית נכה מיועדת לנכה משותק רגליים, תוך התעלמות מחוק חניית נכים, והנושא הגיע לפתחם של בתי משפט ולדיונים בכנסת.

תגובת המועצה המקומית קרית טבעון: "השיקול למתן עדיפות לנכים קטועי גפיים שמצבם הפיזי קשה במיוחד נבע מתוך הדאגה לאותם אנשים שמצוקתם גדולה יותר והמשמעות עבורם של מציאת חניה היא לעתים קריטית. בסופו של דבר התבקשה המליאה להצביע רק על נושא שינוי חוק העזר בנוגע לאכיפת שעות חניה, ויש רק להצטער על כך שחברי האופוזיציה בחרו להצביע נגד, ובכך להשאיר את שעות האכיפה מ־8:00 עד 19:00 בכל יום במקום עד 17:00, כמו גם בימי שישי. הנהלת המועצה והעומד בראשה מתכוונים להביא את הנושא להצבעה פעם נוספת על מנת להקל על הציבור ולאפשר יותר שעות חניה ללא אכיפה".

צפו בישיבה המלאה

תגובות

2 תגובות
2 תגובות
  1. שמוליק שמחון

    אני מודה שבהתחלה לא האמנתי שלזה באמת הוא מתכוון. קראתי כמה וכמה פעמים את החוק ואת התקנות הישנות וחשבתי שהוא בטח מתכוון רק לחניות ליד הבית (וגם זה לא בסדר), או אולי למשהו אחר בכלל. אבל ככל שהתעמקתי בחוק, הבנתי שהוא באמת רצה לעשות חלוקה בין נכה לנכה ולהחליט מי זכאי לעמוד בחניה ציבורית עבור נכים ומי יכול לקבל דוח.
    חוסר החמלה הזה מפתיע בכל פעם מחדש. עכשיו אדרוש שבתיקון לחוק העזר יודגש שהחניות הן לפי חוק חניית נכים. חוק שמדינת ישראל חוקקה. נדמה לי שגם טבעון כפופה לחוקים האלו.

  2. בועז לביא

    כואב לראות ולשמוע שמנסים לעשות הבחנה בין בעלי תו נכה . יש גם מצבים שנכה עם שתי רגלים אבל עם בעיות לב שלא מאפשרות לו ללכת יותר מ-5 מטרים . קשה לקבל תו נכה וחובה לדעתי לכבד כל אדם שיש לו תו נכה מבלי להכנס לפרטיות של הנכה .

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר