הנהגת תנועת הצופים תאמץ את מודל קהילת הדר בחיפה ואת העבודה הקהילתית הנעשית זה יותר מעשור בשכונה ותיישם אותו בשבטי התנועה ברחבי הארץ.
בשבוע שעבר הגיעו לחיפה כ-100 מאנשי צוותי ההנהגה של התנועה והמטה הניהולי בשבטים, ובהם רכזי הנהגה, רכזי הדרכה, רכזי מפעלים ורכזי הגשמה לסמינר של יומיים בהדר. הסמינר כלל פגישות עם אנשי מקצוע מתחום הקהילה וסיורי שטח כדי לראות מקרוב את הפרויקטים המתבצעים בשכונה.
מנהל מחלקת עולים ופריפריה במטה הארצי של תנועת הצופים רון זהר: "תנועת הצופים עוסקת במושג קהילה כבר שנים רבות. היום ברור לנו יותר מתמיד שאם שבט לא יהיה שבט קהילתי הוא לא יצליח".
מה הכוונה בשבט קהילתי?
"במובן הזה ששבט קהילתי פונה לקהילה שלו, מתכתב עם צורכי הקהילה, משתף איתה פעולה, ולא רק נמצא שם. לכן במסגרת ההשתלמויות שאנחנו מקיימים באופן שוטף להנהגות בתנועה, חשבנו על השתלמות בנושא הקהילה. לקחנו כמודל את קהילת הדר בגלל ההתפתחות הקהילתית שם והעבודה שנעשית בהדר שהיא מוצלחת מאוד. רצינו שהמשתתפים ייחשפו לעבודה הקהילתית, יבינו אותה לעומק וישאלו שאלות כדי להפוך למקצועיים יותר. המטרות היו להעלות רמה ולהעמיק".
מנהל התאגיד העירוני קהילת הדר יעקב ברודר: "שמחנו מאוד על כך שהנהגת הצופים בחרה בחיפה ושהמודל שלה הוא שכונת הדר. לימדנו אותם מהי המשמעות של להיות בתוך הקהילה, איך פונים לקהילה ואיך אפשר להפוך את שבטי הצופים למשמעותיים יותר בקהילה. עכשיו נשאר רק לראות את היישום של הדברים".
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
נא לציין ש"קהילת הדר" היא תאגיד עירוני. כמו כן, נאנלציין שרוב תושבי השכונה לא מודעים לקיום של התאגיד ולתפקידיו בשכונה.