מסעדת הגורמה שלו ביער חוגגת עשור לבעלותם של רוני וכפיר גליקו שמבשלים בה ומנהלים אותה ביחד. המסעדה נפתחה אמנם כבר לפני כ-20 שנה ביער של בית שערים העתיקה, סמוך לקרית טבעון, אבל לפני עשר שנים הגשימה רוני גליקו חלום ורכשה עם בעלה את המקום שבו היא שימשה מלצרית ואחר כך מנהלת. כעת, לציון המאורע, הם משיקים ארוחות ערב באמצע השבוע ב-150 שקל לסועד, אשר מורכבת ממנה ראשונה, ממנת ביניים, ממנה עיקרית ומקינוח. ואם זה לא מספיק, אז ביום חמישי ייערך אירוע שכולו פינוק כאשר המסעדה תארח את יקב קסטל – אחד מהיקבים הנחשבים בארץ – לערב של ארוחת גורמה מלווה ביין מעולה.
רוני גליקו, הזמן טס כשנהנים?
"התבגרנו ביחד עם המסעדה. אנחנו כל הזמן מתפתחים ומפתחים דברים חדשים. מבחינתנו שלו ביער היא כמו ילד נוסף, ואנחנו מטפלים בו ומטפחים אותו וגאים לראות אותו מתבגר. כיף לראות את הצמיחה ואת השינויים שעברו עליה בשנים האלה. הבנו מה אנחנו אוהבים ומה הסועדים אוהבים, וזה מתבטא במנות חדשות שמתווספות כל הזמן לתפריט. תחום המסעדנות הוא תחום לא קל, במיוחד בעמק יזרעאל הקטן שלנו, ולכן העובדה שאנחנו עדיין כאן ומצליחים ממלאת אותנו בהמון גאווה. אנחנו כל הזמן עם הפנים קדימה, מנסים לגבש את הדבר המאתגר הבא".
כפיר גליקו, גם אתה נדבקת בטירוף?
"אני מאמין מאוד באשתי, תמיד ראיתי את הניצוץ בעיניה כאשר היא דיברה על המסעדה ועל עוד משמרת מוצלחת. בהתחלה היו לנו חששות, אבל ידענו כמו שאנחנו זוג חזק ושנצליח להרים את המסעדה בחזרה לימי הזוהר שלה".
תגובות