הבינה המלאכותית בשירות הכדורגל: במסגרת הפרויקט "האדם לפני השחקן" השתמשו תלמידי בית הספר דוד ילין בכלים מתקדמים מעולם הבינה המלאכותית כדי להפחית את רמת האלימות במגרשי הכדורגל. הפרויקט התקיים בשיתוף עם מכבי חיפה ועם התוכנית "סיסמה לכל תלמיד" במטרה לשלב בין חדשנות טכנולוגית לערכים חינוכיים.
במהלך העבודה על הפרויקט רכשו התלמידים כלים ביזמות חברתית ולמדו כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיות AI ליצירת אפליקציות המעודדות סובלנות, תקשורת בין אישית והבנה חברתית. הם פיתחו אפליקציה לניטור רגשות השחקנים בזמן אמת, אשר מזהה סימנים של כעס או מתח קיצוני ומתריעה למאמן ולשופט, שבאפשרותם להפעיל כרטיס ירוק – סימן למנוחה קצרה להפגת המתח. מטרתה של האפליקציה היא לעודד משחק הוגן והתנהגות ספורטיבית חיובית.
את הפרויקט הציגו התלמידים בכנס "צוות עיר", שנערך בשבוע שעבר בהשתתפות חברי הנהלות מינהל החינוך ומשרד החינוך בחיפה, והדגימו אותה בפעולה.
מנהלת דוד ילין אילנית מועלם: "אנו גאים לראות כיצד התלמידים שלנו שילבו ערכים, טכנולוגיה מתקדמת וספורט, והוכיחו את היכולת לרתום את הבינה המלאכותית ככלי חינוכי משמעותי לקידום ערכים חברתיים".
ראש מינהל חינוך, תרבות וספורט בעיריית חיפה אילנה טרוק: "היוזמה של תלמידי דוד ילין מדגישה את המחויבות של מערכת החינוך בחיפה להוביל את דור העתיד באמצעות כלים המשלבים ערכים, חדשנות טכנולוגית ויצירתיות, ומציג דוגמה לשילוב מוצלח של חינוך, טכנולוגיה וספורט למען חברה טובה יותר. לנוכח האירועים האחרונים באיצטדיון סמי עופר, חשוב להדגיש את החשיבות של אפס סובלנות לאלימות בספורט. אנו מחזקים את ידי משטרת ישראל בהחלטתה להפסיק את המשחק, ובכך לשדר גם לבני הנוער מסר חד משמעי".
תגובות