ביום שישי התקיים פיילוט ראשוני למיזם המחבר בין תלמידי בתי הספר היסודיים בחיפה ובקרית חיים לאזרחים ותיקים, חלקם עריריים, במטרה ליצור חיבור אנושי בין הדורות.
יוזמי הפיילוט הם סגן ראש העיר ישראל סביון, המשמש יו"ר ועדת הבריאות העירונית, ראש מינהל החינוך אילנה טרוק ומנהלת אגף בתי הספר היסודיים יעל רהב ליכט, בשיתוף עם הרשות לאזרחים ותיקים בהקמה ועם מוקד הסיוע ע״ש שמואל גנץ. הפיילוט נערך בשבעה בתי ספר בעיר וזכה להיענות מהקהילה. במסגרת הפיילוט התארחו אזרחים ותיקים בשבעה בתי ספר לקבלת שבת חגיגית שכללה הדלקת נרות, שירה משותפת ופעילויות להיכרות וליצירת קשר. לכל אורח הוענקו חלה, בקבוק יין ופרח.
בבית הספר רוממה ניגונים ציינו: "התחלנו בשיתוף פעולה מקסים ומרגש עם האזרחים הוותיקים בשכונה. ביחד הכרנו את ההוויה בבית הספר, האזנו לנגינתה של תלמידת כיתה ג’ בסקסופון, הדלקנו נרות שבת, שרנו ויצרנו חיבור אמיתי שנכנס ללב".
סביון: "האחריות שלנו כחברה היא לדאוג לאזרחים הוותיקים, לחבר אותם לקהילה ולוודא שאף אחד לא נשאר לבד. המיזם הזה לא רק מחבר בין דורות אלא גם יוצר חברה מגובשת ומכילה יותר. ביחד נוכל לעשות שינוי אמיתי".
חבר מועצת העיר פיני ווגמן מסיעת שדולת הגמלאים: "ההיענות והתגובות החמות מעידים כי המיזם לא רק מחבר בין דורות אלא מחזק את הערבות ההדדית, מעניק משמעות לקהילה כולה ומזכיר לכולנו כמה כוח יש במילה טובה, בשיר משותף ובמפגש אמיתי".
טרוק: "זהו פרויקט מעורר השראה שנותן תקווה ומרגש עד דמעות. אני מודה למנהלים שלנו שהרימו את הכפפה ועטו על הפרויקט".
ראש העיר יונה יהב: “מדינת ישראל עדיין בעיצומה של מלחמה, והשלכותיה ניכרות בכל שכבות האוכלוסייה, אך במיוחד בקרב האזרחים הוותיקים, ובפרט בקרב הוותיקים העריריים. בתקופות כאלה גוברת תחושת הבדידות לצד החרדה והדאגה למתרחש. אחד מהיעדים המרכזיים שלי הוא להפיג ולהפחית את הבדידות בקרב האוכלוסייה הוותיקה, ולהעניק לה תחושת שייכות וחוסן קהילתי. החיבור בין הדורות הוא אחת הדרכים היפות והמשמעותיות ביותר להשגת מטרה זו".
תגובות