-->
ד"ר גבי סמל וד"ר רענן כהן כרם (צילום: אלי דדון וירון חזן)
ד"ר גבי סמל וד"ר רענן כהן כרם (צילום: אלי דדון וירון חזן)

הפתרון לדום נשימה: טכנולוגיית תלת מימד ותכנון דיגיטלי

במטרה לטפל בדום נשימה חסימתי נעשה במרכז הרפואי כרמל שימוש בטכנולוגיה פורצת דרך המשלבת הדפסת תלת מימד עם תכנון דיגיטלי וירטואלי. ד"ר גבי סמל, מנתח ורופא בכיר ביחידת פה ולסת בכרמל: "תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה (OSA) היא הפרעת שינה נפוצה הפוגעת בכ-40 אחוז מהאוכלוסייה"

פורסם בתאריך: 24.11.24 11:59

במרכז הרפואי כרמל נעשה שימוש בטכנולוגיה פורצת דרך המשלבת הדפסת תלת מימד עם תכנון דיגיטלי וירטואלי לטיפול מתקדם במטופלים הסובלים מדום נשימה חסימתי. מנהל יחידת פה ולסת בכרמל ד"ר גוסטבו מואיגר מעדכן כי לאחרונה נרשמה עלייה במספר המטופלים הפונים לפתרון הניתוחי שמציע בית החולים, וכי עד כה בוצעו כמה ניתוחים כאלה ביחידת פה ולסת עם שיעורי הצלחה מרשימים.

ד"ר גבי סמל, מנתח ורופא בכיר ביחידת פה ולסת בכרמל מסביר: "תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה (OSA) היא הפרעת שינה נפוצה הפוגעת בכ-40 אחוז מהאוכלוסייה. הפרעה זו גורמת למחלות רבות כמו לחץ דם גבוה, בעיות קרדיו-וסקולריות, השמנה, עייפות כרונית ופגיעה בתפקוד היומיומי. היא גם ידועה כאחד מהגורמים לתאונות דרכים ועלולה לגרום לתמותה מוקדמת. כיום קיימים טיפולים מגוונים, כמו מכשיר
ה-CPAP הנפוץ, אך כ-50 אחוז מהמטופלים מדווחים על חוסר הסתגלות למכשיר".

אחד המטופלים, אבי, תושב חיפה בן 45, מספר: "במשך ארבע שנים סבלתי מאוד וניסיתי כמעט כל טיפול אפשרי. השתמשתי ב-CPAP וניסיתי שיטות שונות, אבל דבר לא עזר. הרגשתי שאני נחנק בלילה, ואשתי התלוננה על נחירות חזקות. היו רגעים שחששתי שלא אקום בבוקר".

 

 

אבי לא הצליח למצוא פתרון לבעייתו ופנה ליחידת פה ולסת ככרמל, שם מבצעים ד"ר סמל רופא וד"ר רענן כהן כרם, רופא ומנתח בכיר במחלקת אף אוזן גרון, ביחד את הניתוחים לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה. "אבי עבר בדיקת DISE שבה צילמנו את דרכי הנשימה באמצעות סיב אופטי ואיתרנו בדיוק את אזור החסימה", אומר ד"ר סמל, "נוסף על כך ביצענו הדמיות CT כדי ללמוד את היצרות נתיב האוויר בצורה מדויקת".

הניתוחים מבוצעים ברקמה הרכה וברקמה הקשה לצורך פתיחת נתיב האוויר. הניתוחים ברקמה הקשה כוללים קידום וקיבוע של הלסת בהתאם לתכנון מוקדם, באמצעות פלטות טיטניום המודפסות אישית לכל מטופל טרם הניתוח. הניתוח של אבי בוצע ברקמה הרכה ונמשך פחות משעה. לאחר יומיים של אשפוז, הוא שוחרר לביתו, וכעבור שבוע הוא שב לביקורת וסיפר: "אני ישן כעת שינה רציפה וללא נחירות, ואפילו בת הזוג ישנה טוב יותר. סוף סוף אני קם בבוקר כמו בן אדם נורמלי".

ד"ר מואיגר מסכם: "המטרה שלנו היא להנגיש את המרפאה הכירורגית לטיפול בדום נשימה חסימתי לכל המטופלים הסובלים מכך. שילוב של מומחים בכירים ממספר מקצועות רפואיים, כולל כירורגיה פה ולסת, אף אוזן גרון ורפואת שינה, מעניק את המעטפת המיטבית לצורך הטיפול המדויק והאולטימטיבי ביותר".

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר