חיפה התמלאה בשנים האחרונות במסעדות אסיאתיות מהדור החדש, כאלה שמתמחות באוכל ממטבח ספציפי – תאילנדי, יפני, הודי ואפילו קוריאני. זהו עוד שלב באבולוציה של החיך הישראלי שהפך מתוחכם יותר עם השנים, וזה לא היה יכול לקרות לולא המסעדות מהדור הקודם שפרצו את הדרך באמצעות תפריט עם מנות מכל רחבי מזרח היבשת. התפריט המגוון שומר את המסעדות הללו רלוונטיות גם היום, ועל אחת כמה וכמה בעולם המשלוחים. טאטאמי החיפאית, שפועלת כבר 20 שנה בגלגולים שונים, היא מסעדה מהסוג הזה. מהרשת שמנתה שישה סניפים בשיאה נותרה כעת רק מסעדה אחת – במרכז הכרמל – ונשאלת השאלה: האם היא שומרת על הרמה?
את ההזמנה עשינו באמצעות אתר האינטרנט של המסעדה בשעה 20:00 ביום חמישי, ממש בשיאו של הפיק. לא ניתנה התחייבות תוך כמה זמן יגיע המשלוח, אך זמן ההגעה המשוער עמד על שעה. אחרי 55 דקות השליח היה אצלנו בדלת, ובימינו, כששליחים רבים מבקשים לפגוש אותם בכניסה לבניין, זה לא עניין של מה בכך. המשלוח נארז היטב – הקופסאות אובטחו באמצעות סלוטייפ והמנה הקרה הופרדה מהחמה באמצעות קרטון. ככה עושים את זה. מה היה בשקית? סושי ונודלס כמובן.
בחרנו את הסושי הכי קלאסי – מאקי עם סלמון נא ואבוקדו (34 שקל לשש יחידות). אין יותר פשוט מזה ולכן גם הציפיות לא היו בשמים, ובכל זאת מעט התאכזבנו. החיובי – הדג והאבוקדו הרגישו די טריים ורעננים. השלילי – זהו סושי רזה מאוד, וכמות הדג והאבוקדו היתה נמוכה ביחס לאורז. המרכיבים לא היו רעים, אבל אפשר לבקש מעט יותר עבור הסכום הזה. הרטבים – טריאקי וספייסי מיונז – ניתנו בנדיבות במשלוח.
המנה הבאה היתה נודלס טאטאמי (69 שקל), שהשכיחה לגמרי את הסושי. היא מורכבת מאטריות אורז רחבות שבושלו בדיוק במידה הנכונה ולא היו קשות או רכות מדי, רצועות עוף, חזה אווז מעושן, פטריות שיטאקי ופורטובלו, שעועית ירוקה, בצל ורוטב מעט מתקתק. זאת מנה מצוינת, עשירה במרכיבים, בטעמים ובשילובים בין פריך לרך. לעומת מנות נודלס אחרות, היא לא משעממת ובכל ביס מגלים עוד טעם חדש. זה לא אומר שקל לסיים אותה, כי היא פשוט ענקית ונותנת תמורה נהדרת למחיר, ואם היא היתה מעט פחות מתוקה אפשר היה להכתיר אותה למושלמת.
התפריט של טאטאמי מסחרר, ממנות ראשונות כמו אגרול צמחוני (45 שקל לארבע יחידות), גיוזה עוף (47 שקל לארבע יחידות), דרך באנים (לחמניות מאודות) עם פילה דג לבן (65 שקל לזוג) או בקר (69 שקל לזוג), עבור במגוון ענק של סושי, ועד למנות נודלס (78-66 שקל) ואורז כמו קארי מומבאי (69 שקל). וזה רק על קצה המזלג. אין כמעט מנה שאי אפשר למצוא בתפריט הזה, אבל כמעט בכולן הוכנסו שדרוגים ושינויים שהופכים אותן למעניינות.
טאטאמי תמיד הגישה אוכל מוקפד ויצירתי יותר ממסעדות אחרות בז'אנר, ובכל זאת שמרה על מחירים סבירים. הנודלס שאכלנו מוכיח שהיא עדיין מצליחה לעשות זאת, גם במשלוח. דמי המשלוח היו 15 שקל, ולמרות שזהו סכום שהפך לנפוץ בשנים האחרונות, ביחד עם הטיפ הוא בהחלט מכביד על הכיס. ייאמר לזכותה של טאטאמי שקיבלנו תמורה על הכסף – משלוח מהיר שהגיע ארוז היטב, שלם וחם, ומנה עיקרית משביעה ונהדרת.
ניתן להזמין דרך וולט, תן ביס ואתר המסעדה. שעות פתיחה: כל ימות השבוע, 23:30-12:00.
שדד
יקר מאוד,לטעמימוכן בהשוואה לצקומות אחרים.
הסושי נראה "ענינומסכן".
עובד שלו לשעבר
הבעלים לא שילם את המשכורות למלצרים שעבדו אצלו (מדובר בילדים וחיילים).