-->
הפודטראק של אור שפיץ בביג קריות (צילום: נמרוד אשכנזי)
הפודטראק של אור שפיץ בביג קריות (צילום: נמרוד אשכנזי)

הפודטראק של אור שפיץ: כשהאינסטגרם והמציאות נפגשים בקריות

הדוכן של כוכבת הרשת אור שפיץ הגיע לביג קריות והביא איתו עיצוב בגווני ורוד מסטיק ושלל קינוחים מוגזמים, מתוקים ויפים למראה שכאילו תוכננו מראש בשביל הטיקטוק של בני הנוער. השאלה היא אם הם יוכלו לממן זאת

פורסם בתאריך: 28.8.24 09:14

חצי מיליון צפיות, יותר מ-8,000 לייקים ו-569 תגובות גרף הפוסט של אור שפיץ בתחילת חודש יולי שהודיע בחגיגיות כי הפודטראק הוורוד שלה יגיע לקריות. בין שלל המגיבים הנלהבים התבלטה אחת שמצאה סימבוליות בתאריך הפתיחה. "אמאל'ה, מרגש. שימו לב לתאריך 10/07 בהיפוך ליום הזוועות. סימן למתיקות ולטוב", היא כתבה. גם שפיץ עצמה לא התעלמה מהמצב. "דווקא עכשיו! כן, דווקא עכשיו הפודטראק עובר לצפון!", היא הכריזה בפוסט, "ביחד נמשיך לפתח ולהתפתח במדינה שלנו".

שפיץ, בת 27, עשתה את המסלול הקלאסי של טבחית-כוכבת בימינו. היא הפכה לאושיית רשת כבר בנעוריה, עברה בתוכנית הריאליטי "בייק אוף ישראל", מילאה את מדורי הרכילות ולפני ארבע שנים תרגמה את ההייפ האינטרנטי לעולם הגשמי כשפתחה קונדיטוריה בתל אביב. הפודטראק שלה החל לפעול בקיץ שעבר, וכבר הספיק לעבור באשקלון ובראשון לציון, וכעת הוא מתמקם במרכז המסחרי ביג קריות עד דצמבר. נראה שתאריך הפתיחה לא טומן בחובו מסר סמוי ואופטימי, אלא קשור יותר לחופשת הקיץ בבתי הספר, שכן שפיץ היא דמות מוכרת למדי אצל ילדים ובני נוער.

19:00 בערב, סוף אוגוסט, והביג הומה אדם. גם כשהשמש מתחילה לשקוע קל להבחין בדוכן של שפיץ, שצבוע בצבע הוורוד מסטיק שמזוהה איתה. לצדו הונחו כמה ספסלים נמוכים ושולחנות קטנים, שגם הם צבועים באותו הגוון. בשעה שבה ביקרנו במקום לא הסתמנה התרגשות יתרה של העוברים והשבים, ולא נאלצנו לעמוד בתור. ביקשנו מהעובדות החביבות והסבלניות לטעום את המנות הכי פופולריות בקרב הקהל המקומי וקיבלנו עוגיית אמסטרדם (19 שקל), קינוח בכוס שמורכב מבצק פריך, קרם גבינה וקרמל מלוח (40 שקל), כדור אור שפיץ ורוד (42 שקל) וגם אספרסו כפול (13 שקל).

 

עוגיית אמסטרדם, כדור אור שפיץ וקינוח בכוס בפודטראק בביג קריות (צילום: נמרוד אשכנזי)

עוגיית אמסטרדם, כדור אור שפיץ וקינוח בכוס בפודטראק בביג קריות (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

 

התפריט מחולק לשש קטגוריות: ארוחות בוקר שמבוססות על ברוסקטות עם אבוקדו, עגבניות או שמנת כמהין (42); קינוחים כמו עוגת שוקולד טנקולד (38 שקל לפרוסה), מוס שוקולד בלגוש (42 שקל) ופאי פקאן טבעוני (42 שקל); עוגיות שוקולד צ'יפס, פיסטוק ורד וולווט (19 שקל לעוגייה); קינוחי כוסות בטעמי פירות יער, קרם מנגו, קרם פסיפלורה ופקאן עם קרם וניל וקרמל (40 שקל לכוס); מאפים כמו סינבון (29 שקל), קרואסון שוקולד (32 שקל) וקרואסון עוגייה שממולא בשוקולד צ'יפס (39 שקל); ומשקאות כמו קפה קר (19 שקל), הפוך (16 שקל) ואמריקנו (10 שקל).

התחלנו בעוגייה שעשויה משוקולד חלב ושוקולד לבן והיתה מעט קשיחה מבחוץ אך רכה ואוורירית מבפנים, כמו שצריך. המשכנו לכדור אור שפיץ הקפוא שמורכב משוקולד חלב עם נוגט בציפוי ורוד בטעם ריבת חלב, והוא למעשה גרסה איכותית יותר של גלידת מגנום. עברנו לקינוח בכוס שהוא בעצם סוג של עוגת גבינה מושחתת. למטה יש בצק פריך קלאסי, ומעל שכבות נדיבות של קרמל מלוח וקרם גבינה במרקם חלק ועדין. הוא היה המוצלח מהשלושה בגלל האיזונים בין המתוק למלוח. אחר כך פינקו אותנו גם בעוגת גזר (38 שקל) עם וניל, פיסטוקים ופתיתי שוקולד לבן, שהיתה טעימה וגם יפה למראה, אך מעט מתוקה מדי.

בכלל, הכל כאן מתוק מאוד וגם יפה מאוד. מאחורי האוכל, כמו גם העיצוב, היתה מחשבה רבה. אלה קינוחים שעשויים היטב וניכר כי המרכיבים שמהם מכינים אותם הם איכותיים. כל מה שטעמנו היה טרי ושמר על רעננות גם בשעות הערב. אך בכל המנות, ללא יוצאת מן הכלל, המתיקות המוגזמת האפילה על שאר הטעמים. ואולי זאת דרישתו של קהל היעד שמורכב מילדים ומבני נוער – שיהיה מתוק ויצטלם היטב לטיקטוק. ואם כך, הפודטראק החדש של שפיץ בהחלט עונה על הדרישות. מי מהם שעבד וחסך בחופש הגדול, אולי אפילו יוכל גם לממן זאת.

שדרות ההסתדרות 248. שעות פתיחה: ראשון-חמישי, 22:00-11:00. שישי, 15:00-8:30.

 

עוגת גזר בפודטראק של אור שפיץ (צילום: נמרוד אשכנזי)

עוגת גזר בפודטראק של אור שפיץ (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. מיכל גרובשטיין

    כתבה שיווקית מיותרת!ילדים ובני נוער יממנו קינוחים מוגזמים של בסטיונרית טיקטוק רגעית שמנסה להאחז בהצלחה הנשמטת?למה לשלם עבור קרואסון 32 שח?זה החוד של השפיץ ישר לכיס וזה כואב,יש לנו מספיק מקומות טעימים במחירים שפויים בימים טרופים אלו

  2. קשיש חיפאי

    למיכל גרובשטיין. אני מציע לך לקרוא את הכתבה שוב… כל מה שטענת אכן מבוטא בכתבה. נכון שזה כתוב באופן עדין אבל כל הרעות החולות שציינת, צויינו בעדינות על ידי הכותב.

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    השולחנות הכיסאות פופים הכל בוורוד וכל הריהט מגורד מדופשף ומלוכלך.
    טעים..ויקר.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר