-->
מסעדת אלנבי (צילום: נמרוד אשכנזי)
מסעדת אלנבי (צילום: נמרוד אשכנזי)

מסעדת אלנבי: הגיע הזמן שהיא תקבל את הכבוד הראוי

סוד הקסם, והפעם: מסעדת אלנבי, שכבר 54 שנה מצטיינת באוכל טרי וטעים ובשירות לבבי, ותמיד באה בטוב - כשפותחים שולחן עם המשפחה ועם כל עם ישראל בשבת או כשמנגבים חומוס לבד באמצע השבוע

פורסם בתאריך: 27.8.24 07:57

בתוך קילומטר רבוע אחד בעיר התחתית של חיפה ממוקמים כמה ממוסדות האוכל המפוארים ביותר בישראל – פלאפליות, שווארמיות, מסעדות רומניות, בורקסיות, קבביות ואפילו אוכל אסייתי. את מדור "סוד הקסם" אפשר להמשיך לכתוב בתדירות שבועית במשך שנה לפחות מבלי לצאת מגבולות הגזרה של אותו אזור. עם העלייה בהיקף התוכן הקולינרי שמציף את כל הפלטפורמות, רוב בתי האוכל האגדיים האלו זכו לעדנה ולאהבה. אך נראה שיש מקום אחד שמעט נשכח, וזהו מסעדת אלנבי, שמגיע לה מעט יותר כבוד.

את המסעדה פתח מוסא דאוד בשנת 1970 והמשיך לעבוד בה עד לפני זמן קצר. במהלך השנים הצטרף אליו בנו אדהם שלקח את ההובלה, אבל כמעט שום דבר לא השתנה בה. מסעדת אלנבי היא מה שפעם קראו לו "מסעדה מזרחית". כאן עוד אפשר לשמוע את המילה הנכחדת "שישליק", להזמין קנקן לימונדה, לבקש שישימו לך את הפיתה על הגז או להגיד למלצר "פתח לנו שולחן", בלי שתצטרך להסביר למה אתה מתכוון.

אין כמעט מנה ים תיכונית שנעדרת מהתפריט הגדול של מסעדת אלנבי: צלעות כבש (125 שקל), עוף מחמר (70 שקל), מעורב פרגיות וקבב (80 שקל), קובה (שמונה שקלים ליחידה), עלי גפן (40 שקל), מוסקה (40 שקל) וכמובן כל הסלטים הקלאסיים – מחצילים על האש ועד טבולה. למרות שפע הבשרים בתפריט, רבים מהסועדים מגיעים לכאן דווקא בגלל החומוס, שהפך ברבות השנים מממרח פונקציונלי שמנגבים בזמן שמחכים למנה העיקרית לאחת מהמנות האהובות במסעדה. ובמיוחד, החומוס עם הבשר.

 

חומוס במסעדת אלנבי (צילום: נמרוד אשכנזי)

חומוס במסעדת אלנבי (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

 

כמעט הלכתי לאיבוד בתפריט עד שאיתרתי את המנה שלשמה הגעתי מלכתחילה – שישליק כבש (115 שקל). אבל רגע, קודם כל החומוס, שמוגש על חשבון הבית כדי להנעים את זמן ההמתנה של הסועד ולהרגיע את רעבונו. זהו חומוס קלאסי של מסעדות מהסוג הזה, רק ברמה גבוהה יותר. זה אומר, חומוס שמוגש בטמפרטורה קרירה מעט, עם מרקם חלק כקטיפה וטעם חמצמץ עדין, כשבמרכזו נמזג שמן זית בנדיבות ומפוזרים מעליו עלי פטרוזיליה. הוא בהחלט טעים ועושה חשק לעוד.

אבל אי אפשר עוד, כי צריך לשמור מקום לשישליק. בדיוק עם הניגוב האחרון מהחומוס, כשהתלבטתי אם לבקש תוספת, הגיעו אל השולחן שלושה שיפודים עסיסיים ולוהטים היישר מהגריל. היה מספיק להביט עליהם כדי להבין שהם עשויים נכון – חרוכים מעט מבחוץ, ורדרדים מעט מבפנים וקורנים משומן כבש. הטעם עומד בסטנדרט של המראה. זהו בשר רך, עסיסי ומתובל במידה מדויקת. פשוט תענוג לחיך. לצד השיפודים מקבלים גם צ'יפס מהז'אנר התעשייתי, שדווקא מתאים למנה. הוא פשוט וטעים ולא גונב את ההצגה מהכוכב האמיתי שהוא הבשר.

 

שישליק כבש במסעדת אלנבי (צילום: נמרוד אשכנזי)

שישליק כבש במסעדת אלנבי (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

הביקור שלי במסעדת בגפי היה לי לרועץ. הדרך הנכונה לאכול כאן היא בצוותא – לקחת את המנה הזוגית, המשולשת או המרובעת (בין 90 שקל ל-115 לסועד), לפתוח שולחן עם סלטים ופיתות שכלולים בדיל, לחלוק כמה סוגי בשרים וליהנות מהמסעדה הזאת כפי שהתכוונו מייסדיה. כך עשו ברוב השולחנות מסביבי, שהיו מלאים בשעה 13:00 בצהריים בלקוחות קבועים שניהלו שיחות לבביות עם צוות המסעדה וזכו לשלום בצירוף קריאה בשמם כשיצאו ממנה.

מסעדת אלנבי שמרה על אותם היסודות במשך 54 שנה, והיא הפכה למוסד קולינרי בזכות הצטיינותה בשני סעיפים מרכזיים – אוכל טרי ואיכותי, ושירות חמים ומשפחתי. נעים מאוד לשבת במסעדה, והמלצרים חברותיים ומאירי פנים, פתוחים לכל שאלה ולכל גחמה של כל לקוח. השולחנות נקיים, והכל מתקתק כמו שעון טוב. אין סועד שלא ימצא בתפריט מנה שהוא אוהב, וכשאוכלים כאן בקבוצה, גם המחיר לא נורא בכלל. ביום שבת בצהריים עם המשפחה ועם בשרים מהגריל או בשעת הבוקר המאוחרת באמצע השבוע לבד עם צלחת חומוס, מסעדת אלנבי תמיד באה בטוב.

דרך אלנבי 43. שעות פתיחה: שני-שבת, 20:00-8:00.

 

מסעדת אלנבי מבפנים (צילום: נמרוד אשכנזי)

מסעדת אלנבי מבפנים (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

תגובות

22 תגובות
22 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אני אוכל קרוב לחמישים שנה במסעדה
    וזה אומר הכול

  2. שורה תחתונה

    האוכל בינוני, המים מטורקיה דרך רמאללה (לא מבין איך עוד מאפשרים את זה) והבשר ממקור שמוטב לא לשאול (כנראה עובר יחד עם הבקבוקים)
    טעים, מפרנס את האויבים שלנו.

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מסעדה מצויינת.אוכל טעים וטרי כמו בבית ושרות משפחתי ןנעים

  4. ירון

    אני מביא כול שבת משם חומוס ופול למשפחה. ולחברים אוכל מעולה צוות מצויין אחלה מסעדה

  5. Rafi Katz

    אותו מכיר את הבעלים המקורי לא אישית כאשר הייתי ילד אותו בעלים עבד במסעדת איסקנדר לא הרחק מאותה מסעדה אלנבי ואני ואבא שלי יכול משפחתי היינו אוכלים חומוס במסעדת איסקנדר כמעט כל שבוע. ולאחר במסעדת אלנבי כאשר אתו הבעלים פתח את המסעדה ברחוב אלנבי ואני הייתי מגיע מידי שבת לאכול חומוס .
    עבר זמן רב שהייתי אוכל שם חומוס מידי פעם בהיותי רווק בימי שישי . אני לא יודע איך המסעדה כיום, בגלל עבר זמן רב שלא נכנסתי למסעדה , אני רוצה להגיד עוד דבר שבזמנו הבעלים של המסעדה עברו איתו גם אחד המלצרים שעבדו במסעדת איסקנדר אז המסעדה בזמנו היתה אותנתית

  6. אוראל

    מסעדה מצוינת, כמו של פעם. שירות מעולה.
    יש מגרש חנייה בצמוד… למי ששאל

  7. איציק

    יש מסעדות טובות יותר אבו יוסף לדוגמא שהוא מוסד קולינרי ותיק יותר וטעים יותר

  8. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מסעדה מזרחית מס 1
    אוכל טעים טרי ונקי,אנשים טובים ואדיבים.

  9. אחד שמכיר המסעדה

    אם משלמים טוב , מקבלים גם המלצות טובות
    המסעדה היום לא כמו שהיתה פעם

  10. איציק

    אני סועד במסעדה כבר מיום היווסדה. תמיד שומרים על אותה רמה. אין נפילות אוכל מצוין טעים.

  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מי שפתח את המסעדה זה לא רק מוסא היה לו עוד שותף שהוא מי שהקים את המסעדה.
    היה להם אוכל טוב.

  12. ליאור

    לפני שנים רבות קניתי חומוס מהמסעדה
    ואחרי כשנה נתתי שוב צ'אנס כי המסעדה תמיד די מלאה ויש לה שם טוב החומוס היה טעים בהחלט אבל פעמיים היו לאורחים ולי קילקולים קיבה,לא יודע מה להגיד אבל,זה לא היה ממש ו אחר לכאורה

  13. קשיש חיפאי

    אין בעיה עם התגובות הענייניות, בעד או נגד… אבל תמיד יכנסו אחד או שניים עם החשדנות בשחיתות של הכתב ובעלי העסק או, מה שיותר מעציב, האמירות הגזעניות. המסעדה הזו, כמו שאר המוסדות שנסקרו כאן, היא זכרון נעורים. ואם היא שורדת עד היום, זה בגלל שהיא איכותית, נעימה וטעימה.

  14. יצחק

    לא נוהג לכתוב ביקורות שליליות,אבל מצטער לצנן את התלהבות,אכלתי שם ולא היה לי טעים, לא החומוס, לא הבשר ולא הסלטים,הכל היה בלי טעם,היה עמוס מאוד,אולי לא היה להם זמן לתבל את האוכל.

  15. משה

    לפני כמה חודשים המסעדה נסגרה עקב ליקויים בריאותיים חמורים אז מי הילך לאכול שם.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר