-->
אסתי פוזל (צילום: עצמי)
אסתי פוזל (צילום: עצמי)

מי מפחד מחרדה?

מתקפת הטרור של 7 באוקטובר הפכה מדינה שלמה לנפגעת חרדה. רבים, שנחשפו לסיפורים הקשים ולמראות הזוועה, מדווחים על התקפי חרדה קשים שמשתקים אותם עד כדי חוסר יכולת לתפקד. אסתי פוזל, בעלת המותג "אסתי תרפיה – הבראה בגישה אחרת", המטפלת בשגרה ובזמן המלחמה בילדים, בני נוער ומשפחה, מסבירה איך נכון לתווך לילדים את המציאות הלא פשוטה וגם מנדבת כמה עצות שיסייעו גם למבוגרים שבינינו להתמודד עם המצב

פורסם בתאריך: 13.11.23 13:54

בשבת, 7 באוקטובר, התעוררו תושבי ישראל למתקפת הטרור הקשה ביותר שידעה המדינה מאז הקמתה. רבים נחשפו לסיפורים קשים מנשוא ולמראות זוועה, המלווים אותם עד היום. הדבר מתבטא הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים בחרדות, במתח ובקשיים בתפקוד היומיומי.

"חרדה היא העצמה של תחושות ושל פחדים שעלולים לפגוע בתפקוד היומיומי שלנו", מסבירה אסתי פוזל, בעלת המותג "אסתי תרפיה – הבראה בגישה אחרת", המטפלת בשגרה ובזמן המלחמה בילדים, בני נוער ומשפחה. "אצל כל אדם החרדה מתבטאת בצורה אחרת. התסמינים המוכרים שלה הם קשיי נשימה, רעד בגוף, הזעה, חיוורון, דפיקות לב מואצות, חולשה בגפיים, סחרחורת ועייפות. יש אנשים שהחרדה מעירה אותם מהשינה, כשהם לא מבינים מה מתרחש סביבם. החרדה יכולה להגיע בגלים ולהשבית אדם מכל פעילות. לכן, חשוב ביותר להתחיל ולטפל בנפש שלנו כאן עכשיו. כמו כן חשוב לתווך נכון את המציאות לילדים, כדי למנוע מהם פוסט טראומה בעתיד".

איך מבוגר צריך להתמודד עם חרדות של ילד?

"לרוב, התגובה הראשונית של הורה היא לומר לילד 'אל תפחד', וזה שגוי, כי זה מעוות את המציאות שבה הילד נמצא באותו הרגע. הילד חווה חרדה, וברגע שמקטינים את התחושות שלו, האפקט יכול להיות הפוך ולהעצים את החרדה, וההתקף הבא שלו יהיה עוד יותר עוצמתי. כל ילד מגיב בצורה אחרת. יש ילדים שבזמן אזעקה קופאים במקומם ויש ילדים שפורצים בבכי. אם ילד קופא במקומו, צריך לגשת אליו, ובשלב הראשון לא לדבר איתו. אלא קודם כל לחבק אותו ברוך, ולאט ובהדרגה להתחיל לדבר איתו ולהחזיר אותו מהתת מודע לכאן ועכשיו. השלב הבא זה לבקש ממנו לנשום יחד איתך. ממש להסביר לו שצריך להכניס אוויר דרך האף ולהוציא אותו לאט-לאט דרך הפה. בהתקפי חרדה שוכחים לפעמים איך לנשום ולכן מרגישים תחושת מחנק.

"אצל ילדים שפורצים בבכי, אסור בשום אופן לעצור את הבכי. צריך לתת לילד לשחרר, ובמקביל להעניק לו תחושה של ביטחון, שמישהו בוגר נמצא לידך ורואה את הכאב והפחד שלך".

אסתי פוזל מדגישה שאם יש תסמינים של לחצים וכאבים בחזה, מומלץ לגשת להיבדק, כדי לשלול אירוע לבבי, ובמיוחד כשמדובר בילדים קטנים, שכן גם הם יכולים ללקות באירוע לבבי.

 

 

 

אסתי פוזל: "אחרי ששללנו בעיות רפואיות, צריך להתחיל בטיפול, שכולל שיחות עם גורם מוסמך זמין, יועצת, מורה, פסיכולוג, חבר טוב שהילד סומך עליו או מטפל רגשי. יש ילדים שפעילות גופנית תעשה להם טוב, אחרים יעדיפו ריקוד, ריצה, האזנה למוזיקה, דמיון מודרך ועוד, אבל הכי חשוב זה להקשיב לעצמנו, כי לפעמים אנחנו שוכחים שיש לנו כוחות שיכולים לרפא אותנו".

אסתי פוזל, שהיא גם מומחית בצמחי מרפאה וארומתרפיה, ממליצה לפנות למומחה בתחום להתאמת הטיפול המרגיע שמתאים לכם. "למשל, חליטות קמומיל לכל המשפחה וחליטות קרקדה של פירות מיובשים שאפשר לרכוש בכל חנות של תבלינים. יש מחקרים שמראים שמשהו טעים מעלה את רמת הורמון השמחה, וכך אנחנו עוזרים לגוף מבפנים לחוש תחושות נעימות. בנוסף, אני ממליצה להיעזר בארומתרפיה ולפנות למומחה שיכול להתאים לכם שמנים. אם אתם נמצאים בבית וזקוקים לטיפול כאן ועכשיו, קחו בושם עם ניחוח עדין או מרכך כביסה ושימו בכוס חד פעמית. הניחוח הנעים שיתפזר בחדר יפחית את התקף החרדה וינתק אותנו מהפחד הרגעי".

אסתי פוזל, שהעתיקה את המרפאה שלה מדרום הארץ לנהריה, היא בעלת 100 אחוזי נכות, דבר אשר מסייע לה להבין את המטופלים שלה. "היכולות שלי לראות את החוזק הפנימי של הגוף שלנו ולהפוך אותו לעוגן, זה אחד מסימני הדרך שעוזרים לי לטפל באחרים, ואם אנחנו לא מצליחים למצוא לבד את העוגנים, אפשר להיעזר במומחה שיסייע לכם.

בימים אלה של מלחמה, אסתי פוזל מקיימת שיח רגשי בטלפון לתושבי הצפון ללא עלות. "זה סוג של עזרה ראשונה טלפונית, שתומכת באנשים. אני מנסה לסייע להם, להקשיב ולתמוך. לפעמים קל יותר לאדם לשוחח עם מי שהוא אינו מכיר, אבל קולט את האינפורמציה ונותן לו את לגימת האוויר שהוא זקוק להמשך. במידת הצורך אני מפנה לגורם מטפל בהתאם למצב".


אסתי תרפיה, טל: 050-2645250
דוא"ל: [email protected]
לפייסבוק של אסתי תרפיה לחצו כאן >>> 
לאינסטגרם של אסתי תרפיה לחצו כאן >>> 

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר