חברת הנהלת המרכז הרפואי כרמל מקבוצת כללית והנהלת אוניברסיטת חיפה נפגשו השבוע בבית החולים, כדי לדון בהידוק שיתוף הפעולה בין המוסדות לקראת המעבר של כרמל לבית החולים החדש שיוקם בקרית אתא.
בפגישה השתתפו ד"ר אבי גולדברג, מנהל המרכז הרפואי כרמל, ונשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' רון רובין. כמן כן נכחו בה דורי בז'רנו, המנהל האדמיניסטרטיבי של כרמל, שגם יזם את המפגש, ד"ר שרון קמה, אחראית מקצועות הבריאות ומנהלת תחום האיכות והבטיחות, פרופ' ווליד סליבה, יו"ר רשות המחקר, וסגנית המנהל ד"ר שני ברוש.
מטעם אוניברסיטת חיפה השתתפו פרופ' ישראל איסי דורון, דיקן הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, פרופ' אפרת שדמי, סגנית הדיקן למחקר, רחלי בליפנטה-אפוטה, ראשת המינהל של הפקולטה, וליבי כהן, ראש אגף נשיאות וקשרי חוץ.
את הביקור פתח ד"ר גולדברג, שהציג בפני הנהלת האוניברסיטה את מרכזי המצוינות, חוזקות בית החולים ויתרונותיו כחלק מקבוצת כללית. "כרמל הוא בית חולים היושב בתוך הקהילה ומחובר אליה", אמר ד"ר גולדברג. "אחד היתרונות שלנו הוא הדאטה העצומה הנגישה לרופאים ולחוקרים שלנו. הדאטה היא כלי ואמצעי מרכזי בעולם המחקר, והיא מאפשרת לנו חציבת מידע רפואי ייחודי עשיר ויקר ערך ממאות אלפי מטופלים של כללית בקהילה ומחולים המאושפזים בבית החולים".
פרופ' רובין אמר, כי שיתוף הפעולה הוא חלק מחזון האוניברסיטה להיות חלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי ולהוביל פעילות אקדמית שמחויבת להשפיע על החברה. "אוניברסיטת חיפה היא אוניברסיטה של הר, עיר וים, ושיתוף הפעולה החשוב שלנו עם בית החולים כרמל מחזק עוד יותר את המחויבות שלנו לפעול למען הקהילה. אוניברסיטת חיפה נמצאת בכל מרכזי הרפואה החשובים בצפון ובשיתוף פעולה מדעי הדוק עם הטובים באנשי הרפואה והבריאות ואנחנו שמחים על שיתוף הפעולה החשוב הזה".
פרופ' דורון הציג את חזון הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, שמובילה מחקר אקדמי פורץ דרך שמשפיע על החברה ומשנה את המציאות, בין היתר בזכות שיתופי פעולה עם מוסדות הבריאות המובילים בצפון. "שיתוף הפעולה המחקרי בין חוקרי האקדמיה ורופאי בית החולים הוא הדרך הטובה ביותר להגיע לפריצות דרך שייטיבו עם האוכלוסייה כולה. בידי אנשי האקדמיה ובידי הרופאים ועובדי מקצועות הבריאות יש ידע רב, ושיתופי פעולה מסוג זה מאפשרים לנו לשתף את הידע הזה, להבין לעומק את האתגרים והאפשרויות, ובסופו של דבר להעניק שירותי בריאות טובים יותר. הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות גאה על כך שהיא מכשירה את דור העתיד של מנהיגי הבריאות בישראל, ושיתוף הפעולה הזה מחזק עוד יותר את היכולת שלנו להבטיח להם את הנגישות למוסדות הבריאות המובילים בצפון".
פרופ' סליבה דיבר על יתרונות המחקר בכרמל באיסוף מידע על מאושפזים, ייצור מידע רפואי ייחודי על חולים כרוניים ואבחנות של חולים במהלך האשפוז, ובירך על שיתוף הפעולה בין המוסדות.
עוד שוחחו המשתתפים על קידום שיתוף הפעולה בין המוסדות תוך יצירת שדות קליניים להכשרת הסטודנטים, הכשרות משותפות הקמת זירות מחקר משותפות ועוד.
ד"ר גולדברג סיכם: "אנחנו שמחים על כל חיבור למוסד אקדמי, מבחינתנו זהו מהלך מבורך שלWIN WIN. אנחנו נקים, ביחד עם הפקולטה, קרן משותפת למחקרים לטובת קידום מקצועות הבריאות והסיעוד ונשמח לשתף פעולה עם האוניברסיטה בכל מיזם ופרויקט לטובת קידום הבריאות של כל תושבי הצפון".
מי עובר הכל חרטא
אין שום מעבר לקרית אתא, בקרית אתא יש רק חול וחול
אפילו לא מתקצבים מבנה בית חולים – מה שהבריטים יכלו תוך שנתיים לבנות את רמב"ם ממשלות ישראל לא יכולות 40 שנה ולאותה גודל עיר כמו חיפה של אז.
גם אם יבנו משנה הבאה הכי קרוב שבית חולים יעבור זה 2027.. עוד חזון למועד
אונ' חרפה
לקראת המעבר – מישהו בונה בית חולים בקרית אתא?!
יש תמונות של הבנייה?!
אונ' חיפה מתדרדרת משנה לשנה בכל דירוג בינלאומי.
בלעה את ויצ"ו והרסה את המכללה.
כמעט בלעה את אורנים והרסה את המכללה.
מוסד שמבריח חיפאים ללמוד בכל אונ' אחרת בגלל פוליטיזציה קיצונית