מסעדה איטלקית חדשה הגיעה לעיר התחתית בחיפה. טרטוריה ונציאנה היא לא עוד איטלקייה שמתיימרת לקלוע לחיך הישראלי אלא מסעדה אותנטית עם טעמים של כפר קטן באיטליה. מאחורי המקום עומד שף אהרון נעמנה הגלילי, שהעביר את 35 השנים האחרונות דווקא בשבדיה, שם הוא היה הבעלים של כמה מסעדות איטלקיות מצליחות, והוא עצמו עטור זכיות מהאקדמיה הגסטרונומית האיטלקית בשבדיה ואף נבחר כמסעדן האיטלקי המצליח ביותר.
המסעדה האינטימית (כ-40 מקומות ישיבה) משרה אווירה נעימה תודות לפסקול איטלקי המתנגן בה, עיצוב חם וצבעים המזוהים עם הסגנון והמסורת האיטלקיים. כל חומרי הגלם במקום, לרבות הפסטות הטריות והאלכוהול המשובח, מגיעים היישר מאיטליה, והרטבים, הפוקצ'ות והקינוחים נעשים במסעדה מדי יום. שף נעמנה הגלילי מקפיד גם לחבר לכל מנה בתפריט את היין המתאים לה, וזאת בזכות הרקע שלו בלימודי יין וסומלייה באיטליה.
בין המנות בתפריט ניתן למצוא ארוחות בוקר חלביות ובשריות, טורטליני ריקוטה ותרד עם רוטב עגבניות, לינגוויני פירות ים, ארנצ'יני קלאסי, סלט מוצרלה, וצלעות טלה ברוטב תאנים מיובשות וקרם בלסמיקו עם חיטת כוסמין.
אז אם בא לכם להרגיש באיטליה בלי להחתים את הדרכון, אתם מוזמנים להגיע לטרטוריה ונציאנה ברחוב שער פלמר ופשוט ליהנות.
תגובות