מכה לחובבי הסושייה הוותיקה אינדסייד אאוט מרחוב מסדה 19: בסוף השבוע היא נסגרה לצמיתות אחרי 13 שנות פעילות. את ההודעה על כך קראו לקוחותיה של הסושייה בפוסט שפורסם ביום רביעי בעמוד הפייסבוק שלה: "אז כן, החלטנו לסגור. אנחנו מקבלים המון הודעות לאחרונה וטלפונים לניידים האישיים. החלטנו לסגור, עם כל הכאב שבדבר. תחושת העצבות מלווה את זה בפן האישי. תודה לכל הלקוחות שבחרו בנו שוב ושוב, על החוויות, על האהבה ועל הפידבקים הטובים תמיד. אוהבים אתכם, יוצאים לדרך חדשה".
רפאל חזן, מצער לשמוע שסגרתם.
"גם אני מצטער, אבל זה עסק לפני הכל, וזה לא פשוט".
למה סגרתם אם הלקוחות, כך לפי הפוסט, בחרו בכם שוב ושוב והפידבקים היו טובים?
"היה קשוח. זה לא שיש עזרה מהעירייה שנותנת לך פוש, גם כשהיתה קורונה באמצע. זו תוצאה ידועה מראש, מנפלאות ארצנו. עם הסטטיסטיקות אי אפשר להתווכח – בין 6,000 ל-8,000 מסעדות נסגרות בשנה. אמנם נפתחות מסעדות חדשות במקביל, אבל זכות הקיום שלהן הוא קצר מאוד. המחירים של חומרי הגלם, מצוקת העובדים וההתייקרויות מביאים אותך למצב שמבחינה הישרדותית אי אפשר להתמודד איתו. ניסינו להמשיך, אבל מנגד עמדו דברים שקורים במדינה, ואי אפשר להעלות מחירים שלוש או ארבע פעמים בשנה, אלא אם כן את חלק מקבוצה או מרשת".
יש כאלו שאומרים שהכתובת היתה על הקיר ברגע שהפכתם את הסושייה לכשרה.
"נהפוך הוא – הכשרות עשתה רק טוב. איפה גילינו את זה? בקורונה, כשרצינו להיכנס למקומות ממשלתיים, וזה בלתי אפשר אם אין לך תעודת כשרות. אז הכשרות עשתה לנו רק טוב, אבל יש הרבה משתנים אחרים, וזה לא תלוי רק בלקוחות. זה המצב הקיים במדינה".
ההחלטה היא סופית?
"כן, בטח. אנחנו ממשיכים הלאה, ואני מקווה לפתוח מקום אחר, אבל לא ברחוב מסדה".
מה יעלה בגורל המכבסה האוטומטית בריין וואש הצמודה לסושייה? הרי אלו שני עסקים קשורים זה לזה למרות שהם עסקים עצמאיים.
"אנחנו בעיקרון מחפשים רוכש".
המכבסה היתה תלויה בשעות הפעילות של הסושייה. אז היא כרגע סגורה?
"כן, אנחנו מחפשים לה מפעיל. בשורה התחתונה יש לנו יועץ פיננסי, יועץ עסקי, שמכתיב לנו את הדברים, ואנחנו לא יכולים להתמודד עם דברים שגדולים מאיתנו".
רוחמה
חיפה ממשיכה לגסוס. זה לא עיר לעסקים או לצעירים.