-->
סירקין 21 (צילום: תום דוידוביץ', רדיו חיפה)
סירקין 21 (צילום: תום דוידוביץ', רדיו חיפה)

יזם השנה: אורי בן-נעים

מנימוקי השופטים: מתחם סירקין 21 בשוק תלפיות הפך בשנה האחרונה למקום הכי טרנדי בחיפה, ובכל יום מגיעים אליו מאות אנשים בזכות מגוון העסקים שבו - החל מעסקי אוכל, דרך קולקטיב של אמנים ועד קומת הגג שבו מתקיימים אירוע מוזיקה ואלכוהול

פורסם בתאריך: 24.9.22 09:28

לאחר הרבה מאוד ויכוחים, בסוף כולנו היינו תמימי דעים: את התואר יזם השנה בחרנו להעניק לאורי בן-נעים – הבעלים של מתחם סירקין 21 בשוק תלפיות. עם הרבה אמונה וחזון הוא הצליח להפוך את סירקין 21 ללב הפועם של השוק, והיום זהו המקום הכי טרנדי בעיר שבכל יום מגיעים אליו מאות אנשים.

בעבר הלא רחוק זה היה עוד בניין נטוש של חמש קומות, עם לכלוך וצחנה בכל קומה, עם הזנחה פושעת, ועם נרקומנים ועובדים זרים פולשי דיור במרתפיו. הבניין היווה סכנה תברואתית ובטיחותית עד שהגיע המושיע בן-נעים, וביחד עם שותפים רכש את המקום, שיפץ אותו, ותוך שנתיים הפך המתחם למה שהוא היום – שיק אורבני עם מגוון של עסקים אקלקטיים ונהדרים, שכל אחד יכול למצוא שם פנינת חמד אשר בה הוא ירגיש הכי בבית והכי שייך.

"זה כבוד גדול לזכות בתואר יזם השנה", לא הסתיר בן-נעים את התרגשותו, "כמובן שכולנו יודעים שסירקין 21 זה לא אורי בן-נעים אלא אוסף של עסקים מדהימים שכל אחד פיתח מתוך עולם התוכן שלו, וכך כולם ביחד הצליחו ליצור את ההרגשה הזו שכולם מדברים עליה".

בן-נעים מדבר על האקס פקטור של המקום שהוא פרשי, רענן וחיפאי מאוד – קהילתיות שלא קיימת בשום מקום אחר ומייחדת את באי השוק ואת אלו שבחרו להתגורר בשכונה המתפתחת.

 

 

איכשהו התנקזו לשם עסקים מיוחדים מאוד, ויש הטוענים שמעבר לעניין הטרנדיות, פשוט התקבצו לשם המקומות הכי שווים בעיר – קפה טלק, מעדניית מלמעלה, מאפיית עיניים, לה מקסיקנה, ג'רבה שגם זקני נתניה טוענים שהסנדוויץ' הטוניסאי שם הוא טוב כמו המקור, קונדיטוריית פירור זהב, בית הקפה נונה, חללי העבודה של קולקטיב סירה – חבורה של יוצרים ואמנים שהשתלטו בכישרונם הרב על פרויקטים אמנותיים רבים בעיר ולאחרונה פתחו גם חנות בשם מזח, משתלה הידרופונית, חנות יד שנייה עם אוסף של פרטי וינטג', וגולת הכותרת היא קומת הגג שפתוחה בסופ"שים לאירועי מוזיקה ואלכוהול ומדי פעם גם דוכני מכירה של יוצרים.

"התפקיד שלי בתור יזם היה לפרוץ את הדרך ולהניח תשתיות כדי שכל האנשים האלה יתאספו ויעשו את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב. אני מודה על ההכרה הזו בשמי ובשם כל העסקים שפועלים במתחם. חשוב לומר שאנחנו רק בהתחלה – המקום התחיל לעבוד רק לפני שנתיים – ויש עוד הרבה דברים לעשות. אז צפו להפתעות, יהיה נחמד לכולנו. שנה טובה ומבורכת".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר