צו הפסקה מינהלי והזמנה לשימוע ניתן היום (שלישי) לפני שעה קלה למאפיית דגן בתחנה המרכזית חוף הכרמל ולבעליה אודי פוארטי. הצו הוצא על ידי ד"ר רנא שיבלי, סגנית רופאת המחוז במשרד הבריאות, בעקבות דוח ביקורת תברואית מ-22 ביולי, והוא מיידי. במסגרת הצו, על המאפייה להיות סגורה וללא כניסת לקוחות לרבות הפסקה מיידית של הכנת מזון, הוצאת והכנסת סחורה וכל פעילות אחרת במסגרת העסק.
על פי הצו, בביקורת נמצאו "ליקויים תברואיים חמורים, אי הקפדה על נוהלי טיפול במזון וכללי בטיחות במזון בנוסף לליקויי תשתית ובמבנה. מדובר בליקויים משמעותיים המסכנים באופן מיידי את בריאות הציבור".
בין הליקויים המפורטים בצו: קיר המאפייה אינו עשוי מבטון או חומר קשוח אחר ומופרד עם עסק אחר על ידי וילון. כמו כן, הקיר אינו אטום בפני חדירת מזיקים; הרצפה לא נקייה בכל רחבי העסק ולא תקינה באזור המכירה; תעלת ניקוז סתומה בנוזלים ובהצטברות של פסולת עם ריחות רעים; הכנסת בצקים מופשרים על עגלות, חלקם ללא כיסוי, מוכנים לאפייה מועברים דרך הכביש. הדבר עלול לגרום לזיהום המזון; ציוד לאפייה מאוחסן בצורה לא נאותה ואינו מוגן מפני מזיקים וזיהום; כל ההכנות מתבצעות על עמדה אחת בלבד וללא הפרדה; אין הפרדה בין מזון גולמי לבין מזון מוכן; מתבצעת הקפאה לבצקים שהופשרו; במקרר נמצאו ירקות לא שטופים עם גבינות ללא הפרדה. כמו כן, המקרר לא נקי ולא מסודר; בקבוק של חומר הדברה נמצא ליד מזון יבש ועל קופסה שיש בה מזון המיועד לשימוש ללקוחות; הכנת הבצקים מתבצעת על קרטון מלוכלך המיועד לסחורה; ליד תעלת ניקוז ומאחורי תנורים נמצאו מלכודות דבק לעכברים; לא הוצגו תעודות הדברה במאפייה וכמו כן העסק עובד ללא רישיון עסק.
הבעלים, אודי פוארטי: "יש שם סוג של בעייה קטנה, לא רצינית, אבל אנחנו נפתור אותה. זה לא משהו וואו. יש שם קיר ש'אגד' צריכה לבנות אותו, וזו הבטחה שקיבלנו מהם כבר לפני שנה. הקיר לא נבנה, נעשו שם דברים פרוביזוריים, בגלל עיכובים שונים, כמו הקורונה ועוד סיבות. זה לא בשמיים".
נמצאו גם בצקים שהוקפאו לאחר שהופשרו.
"אנחנו ואף אחד אחר לא יכול להקפיא בצק שהופשר. בטח שאנשי מקצוע לא יעשו כזה דבר. זו חד משמעית טעות של משרד הבריאות. זה שהם כתבו, זה לא אומר שאנחנו מקפיאים בצקים, אין לי סיבה להקפיא בצק. אם היו באים בטענות על הפשרה, הייתי אומר 'מילא', אבל על הקפאה? האנשים האלה לא מבינים ואני אסביר להם זאת בשימוע".
לייבלה
המצב המתואר בכתבה ממחיש אחד לאחד את המצב המסוכן במאפייה ובחנות למימכר הבצקים!!עם היו מביאים מכונת רנטגן למקום היום רואים את כמות העכברים בגג!!הסניטציה ושיטת ההכנה כפי שמתארים הפקחים ממש כך והגיע הזמן ליסגור את העסק כל דבריי ממראה עיניים מהחנות בתחנת אגד בחוף הכרמל