אתמול (חמישי), יום השואה הבינלאומי, קיימה עיריית קרית ביאליק, זו השנה השנייה, מפגש "זיכרון בסלון" בינלאומי מקוון עם העיר התאומה בגרמניה, שטיגליץ-צלנדורף. במפגש השתתפו תלמידים מאורט קרית ביאליק ותלמידים מבית הספר בהיידלברג בגרמניה.
לקריית ביאליק היסטוריה ארוכה של שיתופי הפעולה עם ערים בגרמניה. קרית ביאליק הייתה העיר הראשונה בארץ שכרתה ברית ערים תאומות עם עיר בגרמניה, בתקופה שהנושא עוד היה שנוי במחלוקת. עם בית הספר בהיידלברג מקיימת עיריית קריית ביאליק קשר הדוק של חילופי משלחות נוער במשך 14 השנים האחרונות.
מרים הראל, אשת עדות, ניצולת שואה בת 97, סיפרה את סיפור חייה וענתה על שאלות בני הנוער. עדותה תורגמה לגרמנית על ידי חנה ורטהיים, רעייתו של ראש העירייה לשעבר, רפי ורטהיים. סגנית ראש העיר של ברלין שטיגליץ, ריכטר קוטובסקי, בירכה את המשתתפים וציינה את חשיבותם של מפגשי בני הנוער ולימוד השואה, במיוחד בימים אלה שבה האנטישמיות באירופה מרימה את ראשה. המשנה לראש העיר, ד"ר רויטל שורץ-סבירסקי, אמרה, כי יש לתעד את העדויות של ניצולי השואה, שמתמעטים והולכים, כדי שרצח עם לא יקרה שוב לעולם.
ראש העירייה, אלי דוקורסקי, שיזם את המפגשים והשתתף בהם, אמר: "לפני 82 שנה איש לא היה מעלה על דעתו שמפגש מהסוג הזה יכול להתקיים; שנערות ונערים מגרמניה וישראל ידברו באופן פתוח על עתיד האנושות, האנטישמיות, על סבלנות וסובלנות. כולי תקווה ואמונה שהדור הצעיר יבנה חברה טובה יותר, חברה שמכילה ורואה את כולם שווה בן שווים".
בבניין העירייה של העיר התאומה שטיגליץ-צלנדורף הורד אתמול הדגל הגרמני לחצי התורן.
תגובות