ארוחת חג שבועות עתירת המאכלים המורכבים ממוצרי חלב טומנת בחובה סכנת השמנה שיכולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות ומשונות. מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים בני ציון בת חן כהן מביאה לכם המלצות שיישומן יהפוך את הארוחה ללא משמינה ואפילו לבריאה:
* השתדלו לא להגיע רעבים לארוחת החג. הרעב יוביל לתוצאה הפוכה – אכילה מהירה ומופרזת.
* כשעתיים לפני הארוחה אכלו משהו קל – מעדן דיאטטי או פרוסת לחם עם ממרח וירקות – כדי שלפני הארוחה הקיבה תהיה "רגועה".
* מומלץ לפתוח את הארוחה במרק. ניתן לאכול מרק יוגורט עם מלפפונים שהוא מרווה מאוד ודיאטטי לחלוטין.
* שימו קצת מכל דבר שאתם רוצים לאכול ואל תמלאו את הצלחת שוב לאחר שהתרוקנה.
* הגבינות הקשות שאוכלים בחג השבועות הן עשירות בקלוריות ובשומן. בכל סופר מרקט או מעדנייה ניתן לקנות גבינות קשות המכילות 5% שומן במקום 30%.
* בהכנת עוגות גבינה מומלץ להשתמש בגבינות רזות ובכאלה שמכילות סידן. גבינת ריקוטה למשל, אשר מתאימה לאפייה, מכילה 5% שומן וכ-1,000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם. כך גם נחסוך קלוריות וגם נרוויח סידן. בנוסף, אם במתכון מוסיפים שמנת לעוגה רצוי להעדיף יוגורט או שמנת קלה.
* חג שבועות הוא חג חקלאי – זמן מצוין להכנת סלט גדול עם שפע ירקות או לאכילת פרי טרי ובריא. מבחינה תזונתית עדיף לאכול את הפרי מאשר לסחוט אותו או לאכול את הפרי מיובש. עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות מפני שהם מכילים סוכר לעומת ירקות דלי הקלוריות.
* הפעילו שיקול דעת וזכרו ליהנות מהאוכל. ואם בכל זאת אכלתם יותר ממה שתכננתם, אל תכעסו על עצמכם ואל תשברו את הכלים. התחילו מחדש בארוחה מתוכננת כרגיל.
תגובות